2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

CHP kurultaya blok liste ile gidecek

CHP KURULTAYA BLOK LİSTE, SEÇİMLERE ÖN SEÇİMLE GİRECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, kurultaya blok listeyle gidileceğini, genel seçimlerde ise adayların ön seçimle belirleneceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Denizli'ye geldi.

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, il ve ilçe yönetimi ve belediye başkanlarının da katılımıyla il binasında toplantı düzenleyen Alaattin Yüksel, kurultay öncesi delegelerin görüşlerini dinledi. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda CHP'nin kendisine yepyeni, daha dinamik, daha Türkiye'yi kucaklayan, konusunun uzmanı birçok partiliyi buluşturarak çalışacak arkadaşları parti meclisine seçileceğini söyledi. Kurultayda belirlenecek parti meclisinden, genel başkanın yeni tüzüğe göre daha güçlü bir MYK belirleyeceğini belirten Yüksel, "Her konusu uzmanı MYK uzmanları belirlenecek. Belki de biz parti tarihine en kısa genel başkan yardımcılığı dönemini yaşayan üyeler olarak geçeceğiz. Ama bunun hiç bir önemi yok. Biz artık parti içi iktidara talip olan anlayışı takip edip, CHP'yi iktidara taşıyan bir anlayışa sahip olmak istiyoruz" dedi.

Kurultayda blok ve çarşaf liste konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili soruları da cevaplandıran Alaattin Yüksel, "Türkiye'de demokrasiden söz etmek mümkün değil. Tekrar demokrasiyi kuracak olan parti CHP'dir. Bununla ilgili CHP'nin iki önemli projesi var. Biri ülkeyi demokratikleşme, diğeri de CHP'yi demokratikleşme projesi. Genel başkanımız her zaman bunu açıklamaktadır. Biz parti içinde baştan başa demokratik bir yapıya kavuşacağız ki, diğer siyasi partilere örnek olacağız ve güven vererek Türkiye'de demokrasiyi yeniden kuracağız" diye konuştu.

CHP'nin Cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu belirten Yüksel, "Bize Mustafa Kemal Atatürk'ün yüklediği bir misyon var. Bu da Cumhuriyeti, laikliği koruma misyonudur. Sadece Atatürk'ün değil, yurttaşlarımız da bize bu misyonu vermiştir. Laiklikle ilgili en küçük bir oynama olduğunda yurttaşlar döner CHP'ye 'Siz ne yapıyorsunuz, neredesiniz' der. Elbette bu konuya ilişkin hassasiyetimizi sürdüreceğiz ancak halka dokunarak, onların sorunlarını çözebileceğimizi göstererek iktidar olacağız" şeklinde konuştu.

CHP olarak hassasiyetlerinin olduğunu, bunun en başında da demokrasi olduğunu ifade eden Yüksel, "Ben dolaştığım yerlerde şunları gördüm. Herkes demokratikleşme projesini destekliyor. Ama bütün kurultay delegasyonu ağız birliği etmişçesine, bu kurultay CHP'nin iktidar kurultayı olacak diyor. Bu genel başkan bütün Türkiye'de kucaklanıyor. Bu genel başkana partiyi iktidara taşıyacak kadroları seçmesine fırsat vermeliyiz. O nedenle belki de son kez, blok listeyi desteklediklerini delegelerimiz söylüyor.

Çarşaf liste diyenlerin oranı yüzde 1'i bile bulmuyor. Demokratikleşmeyle ilgili yeni bir tüzük yapmakla ilgili çalışma, örgütlerin başta aşağı yenilerek yeni kurultay delegasyonunun oluştuğu yeni bir kurultayda, demokratik tüzük yapıldıktan sonra daha uygulanabilir bir hale geleceğini düşünüyor örgütlerimiz. Bütün arkadaşlarımızın yüzde 100 mutabık olduğu bir şey var. Bu da milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi. Genel başkanımız da bunu açıklıyor, biz de destekliyoruz. Bunu en adil olacak şekilde koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP'de iki anlayış olduğunu kaydeden Yüksel, "Parti içi iktidar olma anlayışı var, bir de CHP'yi iktidara taşıma anlayışı var. Biz CHP'yi iktidara taşımayı istiyoruz. Bunun için de 'Ona yakın, buna yakın, onun adamı, bunun adamı' yaklaşımında değil, halkın kucaklayacağı, parti tabanının destekleyeceği adaylarla genel seçime gidilecek. Kurultayda blok liste isteyen delegeler, genel seçimde de ön seçim istiyor" ifadelerini kullandı.

CHP KURULTAYA BLOK LİSTE, SEÇİMLERE ÖN SEÇİMLE GİRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 19:00:04
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 23:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?