6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

CHP ve MHP'de liste sevinci

DENİZLİ CHP VE MHP LİSTE SONUÇLARINI SEVİNÇLE KARŞILADI

12 haziran genel seçimlerinde partilerinin açıkladığı liste Denizli'de CHP ve MHP, teşkilatlarını sevince boğdu.

Ön seçim yapılan 29 ilden biri olan ve daha önce genel merkez tarafından 2. sırada kontenjan kullanılacağı açıklanan CHP Denizli'de kontenjanın kullanılmaması ve ön seçimde listeye giren 7 ismin konulması partililer tarafından memnuniyetle karşılandı. Sonuçların açıklanmasına az bir zaman kalan CHP İl Teşkilatı'nda toplanan CHP yetkilileri büyük bir merakla sonuçları takip etmeye başladı. Açıklanan listede ön seçimde çıkan isimlerin değişmeden konulması bazı partililer tarafından 'çak' hareketiyle

kutlandı. CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, CHP tabanının istediğinin olduğunu belirterek, "Biz zaten ön seçimde milletvekili adaylarımızın sıralamasını belirledik. Ön seçim en demokratik yöntemdi. Böyle bir yöntemin ardından kontenjan kullanılması bizim örgütümüzün heves ve şevkini kırabilirdi. Büyük bir burukluğa açacaktı. Biz örgüt olarak genel merkezimize bu konuda bir baskı yaptık ve kontenjan kullanılmamasını istedik. Denizli'nin bu isteğinin kabul gördüğünü öğrendik. Bu karar bizi

sevindirdi. Örgütümüzün moralini, şevkini ve temposunu arttırmıştır. Biz Denizli'de 3 milletvekilini garanti görüyoruz. 4.'yü almak istiyoruz. Kontenjan kullanılmaması bizim bu hedefe ulaşmamızda daha etkileyici bir rol oynayacaktır" dedi.

7 milletvekili çıkaracak olan Denizli'de CHP'nin 7 kişilik listesinde 3 bayan aday bulunuyor. CHP'nin Denizli'deki milletvekili aday sıralaması şöyle: Adnan Keskin, Melike Basmacı Kayhan, Adil Demir, Kazım Arslan, Huriye Çağlayan, Ali Kavak, Gülizar Biçer Karaca.

MHP'DE ADAY AÇIKLAMASI

Denizli'de aday listelerine sevinen bir diğer parti ise MHP oldu. Parti binasında toplanan partililer telefonla listeleri alırken büyük heyecan yaşadılar. MHP Denizli milletvekili Emin Haluk Ayhan'ın birinci, 21.dönem milletvekili Ali Keskin'in ikinci, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Denizli Belediye Başkan adayı olan Ümit Bahtiyar'ın da üçüncü sırada yer aldığı liste partilileri sevindirdi. MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, "Bu saate kadar heyecanla bekledik. Denizli'deki aday sıralamamız belli oldu.

Listelerin partimize, ülkemize ve Denizlimize hayırlı olsun" dedi. MHP'nin Denizli milletvekili aday listesinde bir bayan aday bulunuyor.

MHP'nin Denizli milletvekili aday listesi şöyle: Emin Haluk Ayhan, Ali Keskin, Ümit Bahtiyar, Mehmet Ali Uzakgider, Muzaffer Keçelioğlu, Bekir Kaymakçı, Nilgün Aksu Şener.

DENİZLİ CHP VE MHP LİSTE SONUÇLARINI SEVİNÇLE KARŞILADI
DENİZLİ CHP VE MHP LİSTE SONUÇLARINI SEVİNÇLE KARŞILADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 18:58:03
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 23:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşen IP: 88.251.179.xxx Tarih : 12.04.2011 16:11:30

chp tebrik ederim geçen seçimde mhp kaptırdığı oyları 2 misli olarak geriye alacak çünkü mhp çok yanlış liste hazırlamış hazırladığı liste ile 1 milletvekilini zor çıkartır sevilen kişiler yok haluk ayhan çok iyi birisi ama denizlide halkın içinde kendisini hiç görmedik