2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

CHP'de çakma üye skandalı

CHP'DE ÇAKMA ÜYE İDDİASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli eski il sekreteri Adalet Dingil, Merkez İlçe Başkanlığı'nın çakma üyelerle usulsüzlük yaptığını, il başkanlığının da buna göz yumduğunu ileri sürdü.

CHP Denizli eski il sekreterlerinden Adalet Dingil bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir grup partili ile basın toplantısında bulundu.

Üye kayıt listelerinin kongre takviminin belirlenmesinden sonra açıldığını ve 3 bin 700 olan üye sayısının 4 bin 400'e çıktığını belirten Adalet Dingil, "Tüzük ve yönetmeliklere aykırı çok sayıda kişinin üye yapıldığını tespit ettik. Çakma üyelerle parti doldurulmuş" dedi.

Yapılanların düzeltilmesi için başvuruda bulunduklarını ancak CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal'ın listeleri genel merkeze gönderdiklerini söylediğini ifade eden Dingil, İl Başkanı Zafer Gönenç'in, sorunun merkez ilçe başkanlığına ait olduğunu söylediğini kaydetti. Son dönemlerde yaklaşık 700 yeni üye yapıldığını belirten Adalet Dingil, "Tespitlerimize göre yeni üyeliklerin şaibeli olduğunu düşünüyoruz. DSP'den ayrılarak partiye gelen 30 civarında arkadaşımızın da üyelikleri geçerli sayılmamış. Bu konudaki uyarılarımıza ve hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Gerekle belgeleri genel merkeze de gönderdik ve cevabını bekliyoruz" dedi.

CHP'DE ÇAKMA ÜYE İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 15:24:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 16:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?