6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

CHP'de meraklı bekleyiş!

YSK KARARI DENİZLİ CHP'DE MERAKLI BEKLEYİŞ BAŞLATTI

YSK'nın CHP Denizli milletvekili aday listesinde ikinci sıraya kontenjan konulması yönündeki kararı il örgütünde meraklı bekleyiş başlattı.

CHP'nin ön seçim yaptığı 29 ilden biri olan ve ön seçim öncesi 2. sıraya kontenjan adayının konulacağının açıklandığı Denizli'de, YSK'ya verilen milletvekili aday listesinde kontenjan adayı bulunmaması üzerine konuyla ilgili YSK yapılan itirazı kabul etti. Denizli'de ön seçimde ilk 7 sırada çıkan isimleri YSK'ya bildiren CHP Genel Merkezi'nin kontenjan kullanmaması üzerine yapılan itirazı kabul eden ve kontenjan kullanılması gerektiğini açıklayan YSK kararının ardından il örgütünde meraklı bekleyiş

sürüyor. Ön seçimde birinci sırada yer alan CHP eski genel sekreteri ve milletvekili adayı Adnan Keskin, konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. YSK'nın önceki içtihatlarının aksine yeni bir içtihat geliştirdiğini belirten Adnan Keskin, "Geçen dönemlerde seçim dönemlerinde YSK kontenjan kullanma kararını bildiren siyasi partilerin kontenjan kullanmasını zorlayacak bir yaklaşım içinde değildi. Siyasi partiler isterlerse kullanırlardı istemezse kullanmazlardı. YSK'nın geçmiş

dönemlerine göre ters bir yaklaşımı ortaya çıktı. Geçen seçimlerde aday olmuş ve listeye giremeyen aday adaylarından kontenjan kullanma iradesini ortaya koyan siyasi partiler, onlardan aday gösterme hakkına sahiptiler. YSK'nın son kararıyla kontenjan kullanacağım diye YSK'ya bildirimde bulunduysa, kontenjanı kullanmaya mecbursunuz kararı aldı. Ön seçime girmiş aday adaylarından listeye girememiş olanların da hiç birisinin kontenjan adayı gösterilmemesi yönünde karar oluştu" dedi.

Bunun CHP'nin kendi iradesi dışında, YSK'nın uyulmasının zorunlu kıldığı bir kişiyi kontenjan gösterme zorunluluğu doğduğunu belirten Keskin, "Bugün CHP MYK'sı toplanacak ve Denizli'de kontenjan adayı olarak kimi göstereceğini kararlaştırıp, YSK'ya bildirecek" dedi.

YSK tarafından alınan bu kararın adaylar arasında bir sıkıntıya yol açıp açmayacağı yönündeki bir soruyu da cevaplandıran Adnan Keskin, "Parti bu konuda kararlılığını gösterdi. Kontenjan kullanmama yönündeki iradesini YSK'ya bildirdi. Çıkan listedeki aday arkadaşlarımız CHP'nin Denizli'deki adayları olduğunu YSK'ya bildirdi. Ama YSK, böylesine geçmişe ters düşen bir yaklaşımla bir karar aldı. CHP'den kaynaklanan bir sorun yok ortada. Arkadaşlarımızın başka bir idari birimden gelen böyle bir karar

karşısında partiye küsmesini gerektiren bir neden görmüyorum. Aday arkadaşlarımın partiye olan bağlılığında bir zedelenme olacağını düşünmüyorum" dedi.

Denizli'de 3 Nisan'da yapılan ön seçimde 7 kişilik liste şöyle oluşmuştu: "Adnan Keskin, Melike Basmacı Kayhan, Adil Demir, Kazım Arslan, Huriye Çağlayan, Ali Kavak ve Gülizar Biçer Karaca."

Denizli CHP'de kontenjan adaylığı için Ali İhsan Tunçağıl, Önder Göçgün, Mehmet Kocabatmaz ve Bekir Kar müracaat etmişti. CHP Genel Merkezi bu isimlerden birini veya ön seçime katılmayan herhangi bir ismi 2.sıraya koyacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 15:24:02
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 01:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?