6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

CHP'de ön seçim heyecanı

CHP DENİZLİ'DE ÖN SEÇİM HEYECANI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ön seçime gittiği 29 ilden biri olan Denizli'de, bu sabah partililer seçim heyecanı yaşamaya başladı.

Denizli'de, 19 milletvekili aday adayı için üyeler bugün Gazi İlköğretim Okulu'nda sandık başına gitti. 7 milletvekili çıkaracak olan Denizli'de CHP ikinci sırayı kontenjana ayırırken, 4'ü bayan 19 milletvekili aday adayı arasında 6 milletvekili adayını belirlemek için il merkezi ve 18 ilçede 9 bin 656 üye oy kullanmaya başladı. İl merkezi ve 18 ilçede 23 sandık kurulurken, il merkezindeki seçimlerde 4 bin 968 üye 5 sandıkta oy kullanıyor.18 ilçede ise 4 bin 688 üye oy kullandı.

Partililer sabah saatlerinden itibaren oy kullanılacak olan Gazi İlköğretim Okulu'na akın ederken, aday adaylarına destek veren üyeler okulun bahçe kapısının girişinde bekleyerek oy kullanmaya gelenlere broşür ve kalem gibi hediyeler verdi. Adayların tümü okul bahçesinde açtıkları çadırlarla üyelerin oyuna talip olurken, çadırlarda çay, kahve ve pasta ikramı yapıldı. CHP eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Zafer Gönenç, kendi elleriyle üyelere kahve ikram etti. 19 milletvekili aday adayı birlik ve

beraberlik mesajı vererek sandık başında toplanıp birlikte fotoğraf çektirirken, uzun yıllar siyasette adından sıkça söz ettiren CHP eski genel sekreter yardımcısı Adnan Keskin'e partililer ilgi gösterdi. Denizli'de milletvekili olmak için aday adayı olan 19 isimden 10'unun avukat olması dikkat çekiyor.

CHP Denizli Milletvekili ve milletvekili aday adayı Ali Rıza Ertemur, ön seçimin bir bayram ve panayır havası içinde geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "Ben de çok mutluyum. Bütün partililerimizle kucaklaşmaya çalışıyoruz. CHP'nin özelliği bu. Ne zamandır ön seçim yapmamıştık. CHP'lilerle bütünleşmenin, kaynaşmanın heyecanını yaşıyoruz.Biz artık 12 Haziran'a bakıyoruz. Bu 12 Haziran seçimlerinin bir ön provası. Bundan sonra bütün üyelerimizle, örgütlerimizle alanlarda olacağız. CHP'nin niçin iktidar

olması gerektiğini topluma anlatacağız. Bugün de bunun bir başlangıcı."

CHP Denizli milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Zafer Gönenç, şunları söyledi: "Bugün şölen havasında CHP parti içi demokrasinin ve demokrasinin en güzel örneğini veriyor. Bugün birbirinden değerli 19 arkadaşımız CHP'nin aday sıralamasında yer bulmak için çalışıyor. Partililerimizin takdiri ile bu sıra ortaya çıkacak. En doğru sıralamanın ortaya çıkacağına inanıyorum. Bizim yeni siyaset biçimimizi Ankara'ya taşıyacak yerel temsilcilerimizi seçeceğiz. Bütün adaylara başarılar diliyorum"

Milletvekili aday adayı olan dört bayandan biri olan Birsen Çelik ise, sandıktan kimin çıkacağının önemli olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Hiçbir şey söylememe gerek var mı? Etrafa bakıldığında bunun şölen olduğunu anlarsınız. CHP'nin 20 yıldır özlemini duyduğu bir bayram. Bu heyecanı yaşıyoruz. Sandıktan o çıkmış bu çıkmış önemli değil. Biz 12 Haziran seçimlerine bakacağız ve CHP'yi iktidara taşıyacağız."

Uzun yıllar milletvekilliği ve CHP Genel Sekreteri görevinde bulunan Adnan Keskin de, ön seçim kararı dolayısıyla CHP genel merkez yöneticilerini kutladığını belirterek şunları söyledi: "CHP'nin diğer partilerden farklı olduğunu almış oldukları kararla göstermiş oldular. 12 Eylül'ün en büyük kötülüğü Türk insanının siyaset dışına itilmesiydi. Siyaset elitler arasında bir kulis faaliyetine dönüşmüştü. Alınan bu ön seçim kararıyla halkın siyasete yeniden dönüşü gerçekleştirildi. Bundan sonra aday olacak

kişiler politbüro da oturan insanlara yaranmak değil, CHP'nin tabanına kendini kabul ettiren, beceri ve birikimlerini topluma sunarak onlardan aldığı destekle milletvekili olmak için çalışacak. Bu siyasetin toplumun derinliklerin kök salmasına sebep olacaktır. Türkiye'de demokrasi çağdaş toplumlar gibi işleyecektir."

CHP Denizli'de ön seçime giren milletvekili aday adayları şunlar: Ali Rıza Ertemur, Zafer Gönenç, Ali Asker Kantürk, Ali Kavak, Adnan Keskin, Ali Marım, Niyazi Oğuzlar, Ayhan Okutucu, Ahmet Orpak, İlhan Özcan, Mehmet Varol, Kazım Arslan, Osman Bartal, Melike Basmacı Kayhan, Özgür Savaş Bayar, Gülizar Biçer Karaca, Huriye Çağlayan, Birsen Çelik ve Adil Demir

CHP DENİZLİ'DE ÖN SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 12:01:03
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 23:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?