7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

CHP'den dev pankart

CHP DENİZLİ İL TEŞKİLATI BAŞBAKAN'IN GELİŞİ ÖNCESİ DEV PANKART ASTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Teşkilatı, yarın Denizli'yi ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi dev bir pankart astı.

12 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde yarın akşam saatlerinde Denizli'ye gelecek olan ve vatandaşlara hitap ettikten sonra toplu açılış törenine katılacak Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli ziyareti için tüm hazırlıklar tamamlanırken, CHP Denizli İl Teşkilatı, Denizli Valiliği karşısında bulunan Konak İşhanı'na dev bir pankart astı.

11 MADDE YER ALIYOR

'Sayın Recep Tayyip Erdoğan' başlığını taşıyan pankartta, Denizli ekonomisinden, YGS ve LYS sınavlarına kadar 11 madde yer alıyor. Pankartın asılmasının hukuki olduğunu ve indirilmesine izin vermeyeceklerini belirten CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Sayın Başbakan 18. kez Denizli'ye geliyor. AK Parti iktidarında Denizli'nin kan kaybettiğini vurgulamak, bunu halkımıza anlatmak ve Denizli'nin 9 yılda geldiği noktayı ifade etmek için bu afişi hazırladık" dedi.

"GAZETELERDE DE YAYINLANDI"

Bir gün önce de bu afişleri gazetelerde ilan olarak yayınladıklarını belirten Yurtseven sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizli 2002 yılına kadar her anlamda model gösterilen bir ildi. Bu iktidar döneminde hakettiği alınacak denilen Denizli kazandıklarını da kaybetti. 930 bin nüfusu bulunan Denizli'de icra dosyası sayısı 150 bine ulaştı. Sadece organize sanayi bölgemizde 34 fabrika kapandı. Tekstil sektörü sıkıntıda. Hayvancılık bitti. Tüm bu gerçekler varken Başbakan sanki Denizli'ye her geldiğinde müjdeli bir haber getiriyormuş gibi bir imaj pompalanması son derece yanlış. Biz Denizli'nin geldiği noktayı halkımıza anlatmak, aslında bu iktidarda kazanmadığını ifade etmek, neler kaybettiğini dile getirmek amacıyla bu afişi hazırladık."

"AFİŞ YASAL"

Afişin yasal olduğunu ve YSK'nın 186. sayılı kararı uyarınca seçim irtibat bürosu olarak kullanılan yerlerde propaganda yapılabileceğine ilişkin kararı olduğunu belirten Yurtseven, "Biz bu hükme dayanarak bu afişi astık. Afişteki ifadeler bir eleştiri buketidir. Hiçbir şekilde hakaret unsuru taşımamaktadır. Kimseyi üzmek ya da karalamak niyetinde değiliz. Ama Denizli'nin geldiği noktayı da halkımıza anlatmak zorundayız. Bunun için bu afişi Başbakanın gelişi öncesi astık. Başbakanın da bu gerçekleri bilmesini istedik" dedi.

Afişin kaldırılmasına izin vermeyeceklerini belirten Ömer Yurtseven, "Polisiye tedbirlerle kaldırılırsa biz de CHP olarak tepkimizi, haklılığımızı ortaya koyarız. Biz yasa dışı bir iş yapmıyoruz. Yaptığımız iş yasal olduğu için kimsenin bize bir söz söylemeye hakkı yoktur" diye konuştu.

CHP DENİZLİ İL TEŞKİLATI BAŞBAKAN'IN GELİŞİ ÖNCESİ DEV PANKART ASTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 13:21:02
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 13:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?