7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

CHP'den sahte seçmen iddiası

CHP'DEN SAHTE SEÇMEN İDDİASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, sahte adreslerde binlerce kişinin ikamet ediyor gibi gösterildiğini iddia etti.

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, parti binasında düzenlediği basın toplantısında sahte seçmen iddiasında bulundu. 12 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin kader seçimlerinden biri olduğunu ifade eden Ömer Yurtseven, bu seçimlere şimdiden şaibe gölgesinin düştüğünü söyledi. Nereden geldikleri belli olmayan binlerce seçmenin sahte adreslerde ikamet eder gibi gösterildiğini ileri süren Yurtseven, "Bu kişiler böylelikle seçmen yapılmıştır. Taşıma yöntemi ile vatandaşın seçmen yapılması bize göre

organize bir iştir. Bunu kim organize etmiştir? Kimler bu tezgahı hazırlamıştır? Bu ortaya çıkarılmalı. Buradan seçim kurulumuzu ve savcıları göreve çağırıyorum. Bu seçmenler gökten zembille mi indi? Bu seçmenler gerçekten bu insanlar mı? Yoksa sahte kimlikle seçmen yapılan insanlar mı?" dedi.

121 adet seçmen kağıdını basın mensuplarına gösteren Yurtseven, şöyle konuştu: "Bu adresler de oturmadıkları halde oturuyormuş gibi seçmen yapılan vatandaşların listesidir. Buradaki 121 seçmen kağıdı bizim topladıklarımız. Bunlardan şu an Denizli'de binlerce var. Yine bir mahallede Suudi Arabistan'ın Medine şehri doğumlu bir seçmen görünüyor. Bu nereden gelmiştir? Araştırmamıza göre, bu ikamette oturmamaktadır. Kim bu vatandaşımızı burada seçmen yapmıştır?"

Eline yerel bir gazeteyi alan Yurtseven, bu gazetenin tek amacının ideolojik olduğunu iddia etti. Bu gazetelerin cami gibi yerlerde dağıtıldığını ifade eden Yurtseven, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kirli siyasetin ibadethanelere de sokulduğunu gösteren fotoğraflar çektik. Ben emniyeti ve müftülüğümüzü aradım. Müftü, 'Ben ne yapabilirim' dedi.Ulu Caminin girişinde kadınlar bu gazeteyi dağıtıyor. Aynı şekilde içeride de ayakkabıların koyulduğu yerde de yine bu gazete dağıtılıyor" dedi.

Ömer Yurtseven bu konularla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

CHP'DEN SAHTE SEÇMEN İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 14:58:04
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 18:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?