8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

CHP'li vekile karşılıksız çek eylemi

CHP Denizli Milletvekili Veli Haşim Oral'a sattığı araçların karşılığında aldığı çeklerin karşılıksız çıktığını iddia eden bir kişi, CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladı.

CHP Genel Merkezi'ne sabah saatlerinde gelen Ömer Çetin isimli kişi, CHP Denizli Milletvekili Veli Haşim Oral'a 5 ay önce Denizli'de bir cip ve otomobil sattığını, ancak Oral'dan aldığı çeklerin karşılıksız çıktığını iddia etti.

Denizli'de bir hukuk bürosunda çalıştığını ve araba alıp sattığını ifade eden Çetin, 78 bin 600 YTL değerindeki alacağını tahsil edemediği için aile düzeninin bozulduğunu ve evine icra geldiğini öne sürdü.

Oral'a ulaşmak için 3 kere girişimde bulunduğunu ancak sadece telefonla görüşebildiğini iddia eden Çetin, yetkililerle görüşene kadar CHP Genel Merkezi'nden ayrılmayacağını ve açlık grevine başladığını söyledi.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan CHP Denizli Milletvekili Oral ise milletvekili olmadan önce ticaretle uğraştığı için piyasaya bir miktar borcu olduğunu belirterek, ancak Ömer Çetin adında birini tanımadığını ve kendisinden iddia edildiği gibi otomobil almadığını kaydetti. Söz konusu kişinin tefeciler tarafından kullanıldığını da iddia eden Oral, Çetin hakkında avukatlarının hukuki inceleme başlattığını söyledi. Oral "Bu kişiden herhangi bir şey almadım. Aldığımı iddia ediyorsa ispatla yükümlüdür. Otomobil aldığıma dair tek bir belge göstersin" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 12:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?