2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çift gözlü çuvalda altın dolandırıcılığı

Denizli'de son zamanlarda artan çift gözlü çuval içinde yapılan altın dolandırıcılığı emniyeti alarma geçirdi. 

Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda Fes Altın Dolandırıcılığı olarak bilinen olayların artış göstermesi Denizli Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. 

Asayiş Şubesi ekipleri, bazı şahısların, tarihi değeri olan veya piyasada satılan altınları daha ucuza almak istemesi üzerine altınları almadan ya da sahte altın alarak dolandırıldıklarını tespit etti. 

Dolandırıcılık olayının vatandaşlara, gerçek altın gösterilerek ikna edildikten sonra içi sahte altın dolu poşet, çuval veya çanta verilerek
gerçekleştirdikleri belirlendi. 

Önceki gün Erzurum'dan Denizli'ye gelen iki kişi bu yöntemle 20 bin YTL dolandırılmak üzereyken, A.D.B. isimli şahıs içerisinde birbirine geçmiş iki bez torba içerisinde 2 bin sahte altın bulunan çanta ile suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şahıs ile ilgili soruşturma sürdürülürken, Denizli polisi, herkesi şaşkına çeviren olayda kullanılan çuval dolusu altın ve çuvalın altındaki ağırlıkları basına gösterdi. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amiri Başkomiser Girne Şanlıoğlu, fes altın dolandırıcılığı adı verilen olayla ilgili olarak, "Numune olarak gösterilen gerçek altınları kuyumcuda gerçek olduğunu teyit ettiren şahıslar, bol miktarda altın almak için tekrar şahıslarla irtibata geçiyorlar. Altınları almak isteyen şahıslara birbirine geçmeli olan ve alt bölümlerinde ağırlık ve sahte altın bulunan çuval verilerek dolandırıyorlar" dedi. Çuvalın iki gözlü olduğunu, bir gözünde üstünde az miktarda gerçek altın, altında da sahte altınların bulunduğu, alt bölümde ise ağırlık oluşturan maddelerin bulunduğunu belirten Girne Şanlıoğlu, "Üst tarafta bulunan gerçek altınlardan birkaç tanesini alan şahıslar bunları gidip kontrol ettiriyor ve gerçek olduğunu öğrenince diğer altınları almak için geri dönüyor. Alışveriş için geldiğinde, torba içinde bu defa gerçek altın olmuyor" diye konuştu. 

Denizli Asayiş Şube Müdürü Hakan Bülbül ise, bu tür altın dolandırıcılığına uğrayan bazı kişilerin makamlarından, çalıştıkları birim veya konumlarından dolayı şikayetçi olmadıklarını belirterek, "Bunların içinde profesör ve benzeri kamu görevlileri de var. Adlarının çıkmasını ve zor duruma düşmekten korkuyorlar" dedi. 

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, altın ve define bulduklarını söyleyen zanlıların, diğer illerden bazı şahısları Denizli'ye çağırarak, buldukları defineleri ucuz fiyattan satmak istediklerini söylediklerini belirterek, "Değişik illerden zaman zaman bu yalanlara kanan, gereğinden fazla kazanma hırsı yapan bazı insanlar gelip, önce gerçek altınları görüp dolandırılıyorlar. En son bir şahıs, Erzurum'dan buraya 30 altın almaya gelmiş. Ancak bu şahsın şansı vardı ki yakaladık. Bir çoğunu yakalıyoruz,
ancak paraları gidiyor. Birkaç ay önce İstanbul'dan gelen bir şahıs 20 kilo altın almak isterken 200 bin dolarını kaptırdı. İnsanlar gereğinden fazla kazanma hırsına giriyor. Böyle hırs yapmaya gerek yok. Bizi en çok rahatsız eden suçlardan biri de bu" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 17:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim erçetin IP: 88.234.241.xxx Tarih : 30.03.2011 22:50:00

arkadaşlar aynı olayı geçen hafta yaşadık. adamların bu seferki durağı Burdur. Hikayeleri bir dede gömüyü bulmuş bizde ona yardımcı oluyoruz. Köylüyüz cahiliz biz diyolar. 12 kg altınımız var satalım dedeye 20 bin tl verelim kalanı paylaşalım diyolar. Böyle bir  telefon arkadaşlar sakın kanmayın yol masrafınıza yazık edersiniz. Adamlar dolandırcı önden gerçek numuneyi verip sonra sahte altın verip gönderiyorlar.Lütfen dikkat!!!!!!! bu devirde kimse kimseye bedava para vermez...........