2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Çiftçi battı, başbakan masal okuyor'

Başbakan Erdoğan, pazar günü Acıpayam´da Aynes Süt Ürünleri Fabrikası´nın açılışında konuşurken sesini yükselten 63 yaşındaki İbrahim Özen, çiftçinin çektiği sıkıntıyı 'Sayın başbakan sen bunları benim külahıma anlat. Mazot kaç lira oldu? Yağ bile alamıyoruz' diye bağırdı. Acıpayam İlçesi´nin Dedebağı Beldesi´nde oturan yedi çocuk babası lise mezunu çifti, üreticinin büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı, koruma görevlilerince uzaklaştırıldı.

DHA muhabirinin tarlasında bulduğu, 30 dönüm tarla sahibi İbrahim Özen, 68 kuşağı olduğunu anlattı, mazot ve gübreye gelen zamlardan sonra traktörünü bile sattığını söyledi. Tarlasında tütün, hububat, kavun-karpuz yetiştiren Özen, ``Mazotun litresi 3 YTL´yi geçti, gübrenin çuvalı 55 YTL oldu. Çiftçi perişan. Ben başbakana az bile söyledim. Bu ülkede demokrasi yok. Bu ülkede başbakanın demokrasisi var. Başbakan masal anlatıyor. Konuşmasında enflasyonun düştüğünü, herşeyin yolunda gittiğini söyleyince dayanamadım. Biz battık. Çiftçi perişan oldu. Hükümetin icraatlarından memnun değiliz'' diye konuştu. Özen son seçimde CHP´ye oy verdiğini ama parti üyesi olmadığını da söyledi.

Dedebağı´ndaki çiftçiler de İbrahim Özen´e destek verdi. Sabri Aytekin, Ramazan Akgün ve Arif Yüksel isimli çiftçiler, İbrahim Özen´in başbakana gerçekleri söylediğini, kendisini taktir ettiklerini açıkladı. Çiftçilerden Ramazan Akgün, ``Her bölgede İbrahim Özen gibi 100 çiftçi olmalı. Çiftçimiz o zaman bilinçlenir. İbrahim Özen, başbakana gerçekleri söyledi. Çiftçinin ürünü para etmiyor. Mazot ve gübre durmadan zamlanıyor. Hepimiz perişanız'' diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 12:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?