2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Çiftçi tarım sigortasında sıkıntı yaşıyor'

Denizli Ziraat Odaları Genişletilmiş İl Koordinasyon toplantısı Vali Yavuz Erkmen'in de katılımıyla yapıldı.

Değirmende Alabalık Restaurant'da yapılan toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, Orion Fuarcılık Yönetim kurulu Başkanı Fatih Tan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Gür, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, ilçe ziraat oda başkanları ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, Denizli insanının çok çalışkan ve müteşebbis olduğunu belirterek, "Denizli'nin en önemli gelir kaynağı tekstil ancak tekstilin yanı sıra çok önemli başka sektörlerde de üretim yapılıyor" dedi.

Bu önemli sektörlerin başında tarım ve hayvancılığın geldiğini söyleyen Vali Erkmen, tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgilenen birçok ailenin olduğunu söyledi. Toplulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, Denizli'nin toplulaştırma çalışmalarına en çok önemi veren il olduğunu söyledi. Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici de, tarım ve hayvancılık sektöründe bazı sorunların bulunduğunu söyledi. İlk olarak SGK'nın 1 Ekim 2008 yılında çıkardığı karar ile çiftçi sigortasında sıkıntı çekildiğini vurgulayan Gemici, mahallelerde kurulan pazaryerlerinde de, satış yapmak isteyen üyelerine az yer verildiğini bu nedenle bazı sıkıntıların meydana geldiğini ifade etti.

Toplantıda, ilçe ziraat oda başkanları da yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm önerilerini sundular. Toplantının son bölümünde günün anısına Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici tarafından Vali Yavuz Erkmen ve diğer katılımcılara plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 22:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?