2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çiftçiden Erdoğan'a protesto

Çardak Havalanı yeni terminal binasını açtıktan sonra Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ndeki Aynes Süt Ürünleri Fabrikası'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yorgun olduğu görüldü.

Törenin başlamasını beklerken oturduğu koltukta esneyen ve gözkapaklarının kapandığı görülen Başbakan Erdoğan, daha sonra kürsüye çıktı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, enflasyonun tek haneli rakamlara indirildiğini, ekonominin iyileşip büyüdüğünü söyleyince kalabalıktaki bir çiftçi, “Sayın Başbakan, sayın Başbakan! Mazot kaç lira oldu? Ben çiftçiyim, yağ bile alamıyoruz. Sen bunları benim külahıma anlat” diye bağırdı.

Korumalar, kimliği açıklanmayan ve çiftçi olduğu belirtilen bu kişiye, susması için ikazda bulundu. Protestocu çiftçi bağırmayı sürdürünce korumalar önce elleriyle ağzını kapadı sonra da apar topar alandan uzaklaştırdı.

‘BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’

Çiftçinin protestosuna tepki vermeden konuşmasına devam eden Erdoğan, yatırım yapan ve istihdam yaratanları millet adına kutladığını söyledi. Aynes Süt Ürünleri Fabrikası'nın bölgedeki 20 bin üreticinin ürettiği sütü alarak işleyip ekonomiye kazandığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye ne zaman gerçek gündemine yoğunlaşmışsa zaman kaybedilip gerilemiş, anlaşılmaz ve akıl almaz şekilde kısır çekişmeler hız kazanmıştır. Biz, soğukkanlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Atatürk'ün çağdaşlaşma hedefine ulaşacağız. Değişim, fabrika açmak, bu ülkenin her ferdinin dünyanın her yerinde iş yapacak cesarete ve güvene sahip olması, her bireyin her alanda zirveye bakmasıdır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Mehdi Eker de Acıpayam bölgesinde süt sığırcılığının hızla geliştiğini söyleyerek, “Türkiye'de günde üretilen 12 milyon ton sütün, ancak 3 milyon tonu hijyenik şartlarda işlenip tüketiliyor. Aynes gibi sanayi tesislerimizin sayısı çoğalmalıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve yanındakiler Aynes Süt Ürünleri Fabrikası'nın açılışını yaptı. Erdoğan, tesiste yemek yedikten sonra tekrar Denizli'ye döndü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 17:31:00
Güncelleme :27 Nisan 2008 Pazar 18:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selin gunes IP: 86.141.69.xxx Tarih : 28.04.2008 09:53:14

erdogan yoluna devam ediyor surekli seyhat halinda petrolmu dayanir baska ulkeleri ornek ala bilse sevinirimde mesela kiralice elizabet evlilik yildonumunu kutluyacakti vazgecti ekonomik sorunlar varken halkim ev kirasini odemede zorlaniyorken benim boyle bir luksum olamaz dedi ve iptal eti ama bizde oylemi ciftciler neredeyse okuzlu yilara donecek ama kimin umrunda devlet yolunu bulmus agzini acanin agzini kapatiyor sorun bitiyor