2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Cinayet zanlısı 5 yıl sonra yakalandı

Denizli'de işlenen 2 cinayetin zanlısı olduğu ileri sürülen şahıs, Antalya'da balık avlarken yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, 5 Ekim 2003'te Topraklık Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hüseyin Gökdemir isimli şahıs sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ensesinden vurularak öldürülmüş, ancak cinayet zanlısı yakalanamamıştı. Olaydan 5 yıl sonra Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro ekipleri, cinayeti gerçekleştirdiği ileri sürülen şahsı Antalya'ya bağlı Kumluca ilçesinde balık tutarken yakaladı. 5 yıl boyunca izini kaybettirmeyi başaran M.P. isimli şahıs gözaltına alındı. Şahsın sorgulamasında, Hüseyin Gökdemir'i azmettirme sonucu öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. M.P.'nin ifadesi doğrultusunda harekete geçen ekipler, cinayete azmettirdiği ileri sürülen V.Y. isimli şahsı da İstanbul'da yakalayarak gözaltına aldı.
 
Öte yandan, M.P. isimli şahsın, 2007 yılında Sevindik Mahallesi Köprülü Kavşak'ta motosikleti ile giden Güven Diler isimli şahsı da silahla öldürdüğü ortaya çıktı. Olaydan sonra 2 kişi yakalanarak tutuklanmış, M.P isimli şahıs ise kaçmayı başarmıştı. Polis tarafından aranan M.P. yakalanmasının ardından bu cinayeti de azmettirilme sonucu işlediğini söylediği ileri sürüldü. Güven Diler, sırtına isabet eden 15 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmişti. 

Gözaltına alınan M.P. ve V.Y. isimli şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 10:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Leyligüzel IP: 88.245.240.xxx Tarih : 1.06.2008 23:43:50

helal olsun TÜRK POLİSİNE keşke tüm kurumlarda aynı hassasiyeti gösterebilse,Denizli Polisine çok seviyoruz,başarılarının devamını bekliyoruz.