3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Cinayetin altından çete çıktı

Denizli'de, cinayet ve fes altın dolandırıcılığı olaylarına karıştıkları ileri sürülen 18 kişi yakalandı.

Bir yıl önce Sümer Mahallesi'nde Mehmet Çetin isimli bir şahsın silahla öldürülmesi olayı ile ilgili faillerin yakalanması için operasyon başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, M.E. (25) isimli şahsın olayı azmettirdiği, M.E. (23) isimli şahsın da olayı gerçekleştirdiğini tespit etti. Bu şüpheliler ile birlikte olayda bunlara yardımcı olan bazı kişiler daha tespit edilerek tüm şüpheliler takibe alındı.

Delil toplama ve değerlendirme çalışmaları neticesinde, azmettirici olarak tespi edilen M.E. ve yakını O.E.'nin liderliğinde çok sayıda şüphelinin de cinayet olayı dışında Denizli'de fes altın dolandırıcılığı olaylarına suç örgütü yapılanması şeklinde hareket ederek toplam 9 ayrı nitelikli dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edildi.

Mehmet Çetin'in öldürülmesi olayı ile ilgili M.E. isimli şüphelinin kadın meselesi yüzünden M.E. isimli arkadaşına bu cinayet olayını işlemesi için talimat vermiş olabileceği, bu şahıslara ayrıca S.Ö., O.E., T.S., Y.E., Ö.E., Ü.Y., H.F.T. ve N.Ü. isimli şahısların da yardımcı oldukları tespit edildi. Azmettirici M.E. ve O.E. isimli şüphelilerin liderliğinde M.A., H.Ç., A.Ü., M.A., N.A., S.Ö., A.E, H.E., M.A., O.Ü. ve E.İ. isimli şahısların örgütlü olarak toplam dokuz ayrı nitelikli dolandırıcılık olayına karışarak toplam 115 bin TL maddi kazanç elde ettikleri belirlendi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ve Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin düzenledikleri operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca üç av tüfeği, iki pompalı av tüfeği, bir tabanca, bir menşei belli olmayan kuru sıkı uzi marka silah, bir kuru sıkı tabanca, 113 tabanca fişeği, 24 cep telefonu, 7 av tüfeği fişeği, 60 sim kart, 4 bin 200 adet sarı renkli altın görünümlü imitasyon pul ve 6 kilo 350 gram metal rondela, 16 tarihi eser kapsamında delikli altın ile 12 saskerlik hatıra defteri ve bazı şahıslara ait not kağıdı ele geçirildi.

Operasyonda, örgüt üyesi oldukları ileri sürülen üç şüpheli altın dolandırıcılığı olayından, cinayet suçundan yardım suçundan işlem yapılan iki şüphelinin de cezaevinde oldukları belirtildi. Olayla ilgili dört şüpheli şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Cinayet ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karıştıkları ileri sürülen 18 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, cinayet olayının faillerinin yakalanması çalışmasında, şüphelilerin fes altın dolandırıcılığının da ortaya çıktığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:48:11
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 14:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emniyet mensubu IP: 88.251.4.xxx Tarih : 22.06.2009 22:49:42

Ben bir emniyet mensubu olarak,fes altın olayını sizlere anlatmak istiyorım. Sizlerden de bu konuyu ülke genelinde duyurup insanları bilinçlendirmek açısından yardım edersiniz diye düşünüyorum. Bu olayda askerden yeni gelen insanların  askerlik hatıra defterinden maddi durumu iyi olan bir kurban seçilir.daha sonra askerden gelen kişi arkadaşını arar gömü altın bulduğunu ve buları satmak için yardımını ister, ona isterse numune olarak bir kaç tane göndere bileceğini söyler ve sonunda gönderir. Gerçek altını alan ve fiyatını araştıran arkadaşına bunların sayısının çok ve fiyatının da ucuz olduğunu söyler ve pazarlık başlar sonunda kubanı ikna eder,onlarca bin tl değerinde atın alacağını zanneden kişi bir torba dolusu pul alır