7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Çivril'de festival zamanı

Çivril 17. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in de katıldığı açılış töreni ile başladı.

Çivril Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 17. Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in yanı sıra Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, 1994 yılında başlayan festivalin zamanla uluslararası seviyeye geldiğini ve başta elma olmak üzere ilçenin tarımsal ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak amacı ile düzenlendiğini söyledi.

Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de Çivril Ovası'nın verimliliğine dikkat çekerek, başta elma olmak üzere birçok tarımsal ürünün ilçede yetiştiğini söyledi.
Festivalin açılışında bir konuşma yapan Vali Abdülkadir Demir ise festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Üç gün sürecek olan festivalde, uluslararası halk oyunları gösterisi, konserler, sempozyumlar, fotoğraf sergisi, en iyi elma üreticisi yarışması, elmalı pasta yarışması, yerel giysili elma güzeli yarışması yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:24:34
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 14:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?