2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çocuk evi sayısı 10'a çıkacak

ÇOCUK EVİ SAYISI ARTIRILACAK

Denizli İl Sosyal Hizmetler Kurulu Toplantısı. Vali Yavuz Erkmen'in başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.Vali Erkmen geçen yıl alınan kararla Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukların Çocuk Evleri’ne yerleştirilmesi çalışmalarında 6 olan Çocuk Evi sayısının arttırılarak 2010 yılında 10'a çıkarılacağını söyledi.

Toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kasım Kayıhan, Defterdar Vekili Turgut Çorabatır, Hayırseverler Nevzat Özel, Sait Atıcı, Yetim ve Acizleri Koruma Vakfı Başkanı Musa Kazım Manasır ve Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Ayten Kuruş katıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, 2009 yılında sosyal hizmetler alanında yaptıkları proje ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kurumda korunmaya muhtaç çocukların tespiti ve korunması, evlat edindirme, koruyucu aile hizmetleri, ayni ve nakdi yardım hizmetleri, evde bakım hizmetleri, özürlü bakım hizmetleri, 60 yaş üzeri yardıma muhtaç insanlara hizmetler, aile danışma hizmetleri verildiğini söyleyen Altın, 2009 yılında 18 aileye 0-3 yaş arası çocukların evlatlık olarak verildiğini söyledi. 2009 yılında 250 aileye ayni ve nakdi yardım yapıldığını söyleyen Altın, evde bakım hizmetlerinde de Türkiye'de en başarılı İllerin başında geldiğini söyledi.

ÇOCUK EVİ SAYISI ARTIRILACAK

Vali Yavuz Erkmen ise, geçen yıl alınan kararla Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukların Çocuk Evleri’ne yerleştirilmesi çalışmalarında 6 olan Çocuk Evi sayısının arttırılarak 2010 yılında 10'a çıkarılacağını söyledi. Vali Erkmen, yine geçtiğimiz yıl alınan kararlarda Huzurevi ve çevre düzenlemesi konusunda, Huzurevinin bitirildiği ve Yetiştirme Yurdu'nun protokol yapılarak okulların devre arasında çocukların yerleştirileceğini söyledi. Evde bakım konusunda yardıma muhtaç kişilere asgari ücret üzerinden maaş verilmesinin toplumda büyük fayda sağladığına dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, "2010 yılında planladığımız konular var. Birincisi Engelsiz Yaşam Merkezi. Buradaki amaç, engelli çocuğa sahip aileler kendileri vefat ettikleri zaman engelli çocuklarına bu merkez sahip çıkacak. Bu tür merkezler Türkiye'de 6 İlde devreye sokulmaya başlandı. Biz bunun bir tanesinin de Denizli'de olmasını istiyoruz. Belediyemiz Göveçlik'de bir yer ayarladı. Belediye Meclisi’nden de geçti. 2010 yatırım yılına girip yapılacak. Çocuk Yuva’sını modernize etmemiz gerekiyor. Şu anki yerin arkasında 7.5 dönümlük yer var. Orası çocuk evleri için yapılacak. Yetişkin çocukların evlere çıkartılması projesi devam edecek. Sosyal hizmetler alanında uzman ihtiyacını gidermeye yönelik üniversitede bölüm açılmasını istedik. Bu konuya olumlu bakıldı. Ocak ayında YÖK'e teklif edilecek ve açılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, mevcut huzurevinin 60 yaş ve üzeri kendi işini görebilen yaşlıları kabul edebildiğini, bu yaşın altında olan yaşlılar için Türkiye'de ilk defa kurulla ortak protokol yapılarak bir çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:32:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 15:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?