3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Çocuk evlerine destek büyüyor

ÇOCUK EVLERİNE DESTEK BÜYÜYOR

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Yetiştirme Yurdu'nda kalan kız çocukların ev ortamına alıştırılarak hayata hazırlanmalarının amaçlandığı Çocuk Evleri'ne destek amacıyla, kendisine ait bir dairenin tefrişatını yaparak 5 yıllığına kullanılmak üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağışladı.

Denizli Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, daha önce açılan çocuk evlerini gezdiğini ve çok etkilendiğini söyleyerek, "Bu proje çocuklarımızın bundan sonraki eğitim ve yaşamlarında çok yararlı olacağını düşündüm. Evin ihtiyacının tamamını karşılamak suretiyle evi hazır hale getirdik" dedi.

Vali Yavuz Erkmen, çocuk evleri sayısının bu yıl 10'a çıkartılacağını belirterek, "İşadamı ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir'e bu katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı şu anki çocuk yuvalarından alıp daha sosyal olmaları ve çocuk evlerine çıkartılması anlamında dairesi olanların bunları bize vermesi konusunda destek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 6 çocuk yuvası hazırlandı. 36 çocuğumuz bir yıl boyunca burada kaldılar. Burada kalan çocuklarımızın eğitimlerinde çok büyük farklılaşma oldu. Yani geçen yılki derslerindeki başarıları ile bu yılki başarıları arasında olumlu olarak çok büyük fark yaşandı" dedi. Çocuk evlerini önemsediklerini belirten Vali Erkmen, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün politikası doğrultusunda bu evlerin çoğaltılmasına çalıştıklarını ifda etti.

Konuşmaların ardından İşadamı Halil Pekdemir tarafından tefrişatı yapılan Gülseren Çocuk Evi'nin protokolü Vali Yavuz Erkmen, İşadamı Halil Pekdemir ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın tarafından imzalandı.

ÇOCUK EVLERİNE DESTEK BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 14:38:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?