3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Çocuk meclisi başkanını seçti

DENİZLİ KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Denizli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurulu'nda Yiğit Şafak başkanlığa seçildi.

Denizli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu genel kurulda konuşan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar Denizli Belediyesi ve Kent Konseyi'nin kenti daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalar yaptığını belirterek, "Denizli'yi sahiplenin” dedi. Kent içinde görülen eksikler için herkesin fikirlerini ortaya koyması gerektiğini belirten Çınar, “Yaşadığınız kente sahip çıkmak için öncelikle o kentin değerlerini bilmelisiniz. Denizli gerek tarihi gerekse sanayi ve kültür değerleriyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri. Bu kentin tüm değerlerine sahip çıkın. Demokratikleşme sürecinde toplumun her kesimi hak arama mücadelesi verirken, bu mücadelede sizler de önemli bir yer tutuyorsunuz. Karşılaştığınız sorunlarla ilgili sizlerde söz söylemelisiniz. Böylelikle kent yöneticileri çocuklarla ilgili yapılması gerekenleri sizin katılımlarınızla gerçekleştirecektir" dedi.

Toplam 120 üyenin oy kullandığı seçimlerde 30 oy alan Yiğit Şafak meclisin yeni başkanı oldu. Yiğit Şafak'tan sonra en yüksek oy alan Hanife Büşra Çetin ve Aytolun Gürcan da başkan yardımcılığına seçilirken, adaylar içerisinden yüksek oy alan 6 aday ise çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.

DENİZLİ KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ
DENİZLİ KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 14:33:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 15:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pınar bayçınar IP: 78.176.210.xxx Tarih : 5.02.2010 18:48:35

BİZ ÇOCUKLAR EN İYİ ŞEKİLDE YAŞAMAYI HAK EDİYORUZ ... bunun için biz konsey olarak elimizden geleni yapmaya hazırız..SAYGILARIMLA -)PINAR BAYÇINA