2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çocuk Meclisi'nde yeni dönem

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nde, başkanlık seçimi öncesi yeni meclis üyeleriyle toplantı düzenlendi.


Denizli Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, çocuk meclisi çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Toplantıya, önceki eğitim yılında Çocuk Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Çiçek Sırma'nın lise eğitimine başlaması nedeniyle Çağrı Çataflı başkanlık etti. Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, çocukların okullarında, çevrelerinde ve evlerinde gördükleri sorunları meclis gündemine taşıyarak çözüm aranmasının amaçlandığı ifade etti. Çocukların meclis aracılığıyla demokrasi kültürünü de öğrendiğini kaydeden Çınar, "Hepiniz gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olabilirsiniz. Şimdi sizlerden beklediğimiz derslerinizdeki başarılı çalışmaları mecliste de göstermenizdir. Böylece küçük yaşta hem demokrasi kültürünü alacak hem de gelecek için alt yapıyı hazırlayacaksınız" dedi.


Bu arada, okullarından seçilerek meclis üyeliği görevini yürüten öğrenciler birbirleriyle tanıştı. 69 üyeden oluşan çocuk meclisi, 17 Kasım günü seçimli toplantı yapılmasını ve yeni başkanın belirlenmesini oy birliğiyle kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?