2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çöp bidonları kaldırılıyor

Denizli Belediyesi, Kuşpınar, Mehmet Akif Ersoy, Feslikan ve Dokuzkavaklar mahallelerinde çöp bidonlarının tamamını kaldıracak.

 

Söz konusu mahallelerde 20 Haziran 2008 tarihinden itibaren çöp bidonları yerine poşetli çöp toplama sistemine geçilecek.


Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Rafet Şahin ve temizlik ekibi, çöp bidonlarının toplanmasının öncesinde bu mahallelerde kapı kapı dolaşıp vatandaşları yeni uygulama hakkında bilgilendirdi.

Ekipler, tüm evlere yeni uygulama hakkında broşür dağıtarak, çöplerin belirtilen gün ve saatlerde sokağa çıkartılmasını istedi. Yeni uygulamayla, özellikle yaz aylarında sivrisinek ve haşerelerin çöp bidonlarında birikmesinin önüne geçilip, görüntü ve çevre kirliliği önlenmesi planlanıyor. Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, çöp bidonlarının kötü kullanımından dolayı sayısız şikayetler aldıklarını belirterek, "Artık bu şikayetler gelmeyecek. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, çöpleri belirli gün ve saatte istenilen şekilde sokağa çıkarmalıdır. Daha temiz daha sağlıklı bir ortamda yaşamak, çocuklarımıza daha güzel bir çevre bırakmak için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi. Yeni uygulamaya göre, Feslikan ve Kuşpınar mahallelerinde, salı, perşembe ve cumartesi günleri saat 06:00 ile 09:00 saatleri arası, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat: 06:00 ile 19:00 arası, Dokuzkavaklar Mahallesi'nde ise salı, perşembe ve cumartesi günleri saat: 16:00 ile 19:00 arası çöplerin toplanacağı bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 20:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?