2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çöp tepesi yeşile kavuştu

Denizli Belediyesi, 5 yıl öncesine kadar çöp tepesi olarak kullanılan Karşıyaka Mahallesi'ndeki alana binlerce fidan dikti.


Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı fidan dikme töreninde binlerce fidan toprakla buluştu.


Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada Karşıyaka Mahallesi'nin ve özellikle de çop döküm sahasının ayrı bir önemi olduğunu söyledi. 22 Mart 2004'de çöp tepesine gecekondu evlerinin yapıldığını ifade eden başkan Zeybekci, "Karşıyaka'nın bu eski çöp döküm yeri bizim için son derece önemli. O tarihte insanlar, çöp tepesine çaresizlikten ev yapmaya çalışıyordu. Şimdi bu bölge yeşillikler içerisinde olacak. Denizli'ye yılda 200 bin fidan dikiyoruz. Sadece bu alana bin adet 6 yaşında çam fidanı dikiyoruz. Bu çamlar birkaç yıl için de büyüyecek ve park alanı olacak" dedi.
Denizli'nin yeşillendirme anlamında büyük mesafe katettiğini ifade eden Vali Yavuz Erkmen ise, "Çöp Tepesi'nin ağaçlandırılması, nereden nereye geldiğimizin bilinmesi açısından çok güzel bir örnektir. Bir müddet sonra ağaçlar büyüyünce çok güzel bir manzaranın ortaya çıkması, yeşilliklerin altında mahalle sakinlerinin oturup piknik yapması ve temiz havayı teneffüs etmesi çok önemli. Ağaçlandırma konusunda Türkiye'de ilk sıralardayız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar fidan dikti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 16:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?