7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Dağcılardan Vali Hasan Canpolat'a ziyaret

Dağcılık ve Kano-Rafting Denizli İl Temsilciliği üyeleri Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı makamında ziyaret ederek, 10 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenecek Çivril-Gümüşsu, Akdağ Tokalı Kanyonu yürüyüşüne davet ettiler. 

Dağcılık ve Kano-Rafting Denizli İl Temsilcisi Dr.Vedat Özaltun, ziyarette yaptığı konuşmada, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve doğa sevgisini aşılamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Dağcılık, rafting, yamaç paraşütü, dağ bisikleti, arama kurtarma alanlarında faaliyet gösteren üyelerimiz ayrıca fotoğraf çekimi ve kuş gözlemciliği konusunda da çalışmalar yapıyor. Denizli'de doğa ve altyapı çok güzel olmasına rağmen alternatif turizmin yeterince gelişmediğini düşünüyoruz. 

Pamukkale'ye gelen turistler günübirlik gelip gidiyorlar. Alternatif turizmi geliştirdiğimiz zaman turizmin günübirlik olmasından çıkarılabileceğini düşünüyoruz. Amacımız Denizli turizmine bu konuda katkı yaparak hem turizmi geliştirmek hem de gençlere doğa sevgisini ve sporu aşılamak" dedi. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, Denizli'de doğa ve turizm açısından önemli bir potansiyel olduğunu ve bu konuyla önemli oranda insanın ilgilendiğini belirterek, "Denizli'de çeşitli spor etkinlikleri açısından önemli bir potansiyel oluşmuş. Dağcılık, otomobil sporları, yamaç paraşütü ve diğer alanlarda yapılan sportif çalışmalar bunlara en iyi örnekler. Bu konulara gerek bireysel, gerekse sivil toplum örgütü olarak gösterilen ilgi Denizli'de önemli boyutlara ulaştı. Doğa sporlarının ve alternatif turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar memnuniyet verici. Ben de bu aktivitelere mümkün oldukça katılmak isterim" dedi. 

Ziyaret sonunda Dağcılık ve Kano-Rafting Denizli İl Temsilcisi Dr.Vedat Özaltun, Vali Canpolat'a Ornaz Şelalesi tablosunu hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 15:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?