2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dağılmayan gruba polis müdahele etti

Denizli'de olaysız sonara eren Nevruz kutlamalarının ardından, dağılmak istemeyen gruba, polis tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Yaşanan kısa süreli olayın ardından polis, kutlamaların yapıldığı alanda çocukları zırhlı araçlara bindirdi.
Denizli'de öğle saatlerinde Esentepe Mahallesi semt pazaryerinde başlayan Nevruz kutlamaları olaysız sona erdi.

Kutlamaların ardından alanda bulunan topluluk dağıldı. Mahalle aralarında slogan atarak yürüyen bir grup ise, polisin uyarısına rağmen dağılmadı. Polis, grubu panzerle tazyikli su sıkarak dağıttı. Olayın ardından polis, panzer ve akrep tabir edilen zırhlı araçlarla bölgede devriye gezdi. Durumun sakinleşmesi üzerine polis ekipleri, gösterilerin yapıldığı pazaryerinde toplandı. Burada Denizli
Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın izniyle çocuklar zırhlı araçlara bindirildi. Uzun süre araçların içinde ve üstünde eğlenen çocuklar, daha sonra polis ağabeylerinin izniyle boşaltılan alana su sıktı. Çocuklar, daha sonra Emniyet Müdürü'nün makam aracına bindirildi. Makam koltuğuna oturan çocuklar, telsizi ellerine alarak kısa süreli Emniyet Müdürü'nün yerine geçtiler. Emniyet Müdürü'nün makam aracını saran çocuklar, şoför koltuğuna da oturarak korna çaldılar. Çocuklar, daha sonra Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'la fotoğraf çektirdi.


Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, gösterilere yasadışı pankart ve poster açan 1 kişinin tutuklandığını söyledi. Çocuklarla ilgili ise Erkan, "Çocuklar, polis ağabeylerinin bindiği araçları görsün istedim. Merak ediyorlardı. Çocuklarımız burada devletimizin, polisin gücünü, kuvvetini ve kudretini görsün istedim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 23:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?