2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dayısının izinde

Venezüella Milli Takımı’nın 1 numarası Vega’yı kesen genç file bekçisi, “Dayım gibi Milli Takım’da forma giymek istiyorum” dedi


Denizlispor’un kalesini koruyan Cenk Gönen performansıyla parmak ısırtırken, Venezüella Milli Takımı’nın kalesini koruyan Vega’yı kulübeye mahkum etti. 2000 yılında kaybettiğimiz Göztepe ve Milli Takım’ın efsane kalecisi Ali Artuner’in yeğeni olan 20 yaşındaki genç file bekçisi, “Dayımın emeklerini boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum. En büyük hedefim onun gibi (A) Milli Takım’ın kalesini korumak. Bunun için var gücümle çalışıyorum” ifadesini kullandı.

Göztepe’de yetişti
Henüz lise öğrencisiyken Göztepe’den alınan Cenk, antrenmanlarını sürdürürken, eğitimini de ihmal etmedi. Denizlispor Koleji’nden mezun olan genç file bekçisi, zaman zaman Souleymanou’nun, bazen de Süleyman Küçük’ün arkasında yedek bekledi. Geçen sezonun devre arasında pişmesi için Altay’a kiralanan Cenk, Denizlispor’a dönerek eldivenleri kaptı. “Ali Artuner gibi bir efsanenin yeğeni olmak, bana artı sorumluluklar yüklüyor” diyen Cenk şöyle konuştu: “Gölgesini hep üzerimde hissediyorum ve daha çok çalışıyorum. Henüz 9-10 yaşındayken bana verdiği öğütleri unutmadım. Dayımı seyredenler, fiziğimin ve tekniğimin ona çok benzediğini söylüyor. Bununla gurur duyuyorum.”

Yalçın: Gelecekte bir numara olacak
Göztepe‘den 175 bin YTL’ye alındığında dönemin Futbol Şubesi Başkanı Turgut Dalaman’ı, “16 yaşındaki çocuğa bu para verilir mi?” diyenler bugün Cenk’i alkışlarken, Teknik Direktör Ali Yalçın da genç kaleciye övgüler yağdırıyor. “Cenk bana göre gelecekte Türkiye’nin en büyük kalecisi olacak” diyen Yalçın, “Tekniği ve fiziği mükemmel. Ayrıca çok çalışkan ve terbiyeli bir genç. Vega gibi bir isme rağmen formayı kapmayı başardı. Ondan çok şey bekliyorum” şeklinde konuştu.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 11:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?