3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

DEHAP binasına saldırı!

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Denizli İl binasına, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Olayda il binasının camları kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah meydana geldiği tahmin edilen olayda, kimliği belirsiz kişiler tarafından DEHAP Denizli İl Başkanlığı’nın camları, dışarıdan atılan sert bir cisimle kırıldı.

Salonunun camlarının kırıldığı olaydan sonra polis ekipleri, binada incelemelerde bulundu. DEHAP Denizli İl Başkanı Ahmet Andiç, olayın kendilerine polis tarafından bildirildiğini söyledi.

İl binasına çirkin bir saldırı düzenlendiğini ve camların kırıldığını ifade eden Ahmet Andiç, "Son günlerde hiç kimsenin tasvip etmediği olaylar yaşanmakta. Mersin’de çocukların veya çocukları kullanılarak Türk Bayrağı’na yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hiç bir DEHAP’lının Türk bayrağı ile sıkıntısı yok. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Bu bayrak, Türkler’in ve Kürtler’in, Anadolu’da yaşayan herkesin bayrağıdır. Biz Türk Bayrağı’nı Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz ulusal mücadeleyle göndere çektik" dedi.

Denizli’de dün düzenlenen Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ne kendilerinin de büyük saygı gösterdiklerini belirten Andiç, "Ancak yürüyüş yapan bir grup partimizi teşhir ederek sloganlar attı. Bu olayın ardından partimize bir saldırı yapılması, ülke genelinde bayrak olayı kullanılarak şiddet eylemlerinin tırmandırılacak endişesini taşıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 13:43:11
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?