3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Demir yumruk Selma AİHM'ye dava açtı

Denizli Belediyespor’un Avrupa 3.’sü Bayan Milli Boksörü Selma Yağcı, devletten alacağı olan 30 bin YTL için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açtı.

Geçen yıl 3 Ekim’de İtalya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3.’sü olan Denizli Belediyespor’un Milli Boksörü Selma Yağcı, düzenlenen şampiyonada dereceye girdiği için devletten alacağı 30 bin YTL para ödülünü alamadığından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açtı.

Denizli Belediyespor Kulüp binasında, Denizli Belediyespor Başkanı Namık Kemal Eraslan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milli Boksör Selma Yağcı, devletten alacağı 30 bin YTL para ödülünü 1.5 yıldır alamadığını belirtti.

Para ödülünü alabilmek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açtığını belirten Milli Boksör Yağcı, "Hakkımı alabilmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Geçen yıl 3 Ekim’de İtalya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3.’sü oldum. Takım olarak 9 madalya aldık. Sıralamaya göre para ödülü hak ettik. Ama o günden beri bu para ödenmedi. Tüm çabamıza rağmen paramızı alamadık. Bizde çareyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açmakta bulduk. Konuyu Gençlik ve Spor Genel Müdürü’ne dahi ilettik. Yardımcı olacağını söyledi. Ancak yine sonuç alamadık" dedi.

Yönetmeliklerde dereceye giren sporculara para ödülü verileceğinin belirtildiğini kaydeden Milli Boksör Yağıcı, "Olumsuzluklara rağmen her şampiyonada başarılı oldum. Paramız ödenmiyor. Devlet bizden en iyi dereceleri bekliyor. Zaten zor şartlar altında çalışıyoruz. Moralimiz bozuluyor. Her branşta para ödülleri dağıtılırken, boksta paralar ödenmiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden çıkacak kararı bekliyoruz. Olumlu sonuç çıkacağına inanıyorum" dedi.
Selma Yağcı, Ahmet Cömert Uluslararası Boks Şampiyonası’nda da 80 kiloda şampiyon oldu. Yağcı, 8-15 Mayıs tarihlerinde Norveç’te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için yeniden Milli Takıma seçildi. Milli Takım kampına katılmak için Ordu’ya giden Yağcı, Avrupa Şampiyonası’ndan 1.’lik beklediğini belirtti.

Denizli Belediyespor Kulüp Başkanı Namık Kemal Eraslan, Milli Boksör Selma Yağcı’nın başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:03:48
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 17:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?