2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Deniz Kuvvetleri TIR'ı Denizli'de

Deniz Kuvvetleri'nin sevdirilmesi ve tanıtılması amacıyla gezici müze ve tanıtım sistemli TIR Denizli'ye geldi.


TIR'ın tanıtımı amacıyla Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek de Denizli'ye geldi. Tuğamiral Levent Erkek ilk olarak Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Tuğamiral Levent Erkek, Vali Erkmen'e Deniz Kuvvetleri Komutanlığı şapkası ile çeşitli hediyeler verdi. Vali Yavuz Erkmen de Tuğamiral Levent Erkek'e Denizli hatırası olarak bir plaket verdi.


Vali Erkmen, TIR'ın denizciliği sevdirmek amacıyla herkese açık olduğunu söyleyerek, "TIR'ın oluşturulmasının amacı, çocuklarımız ve vatandaşlarımıza denizciliğin ne olduğunu öğretmek. Öğrencilerimizin Deniz Lisesine giderlerse ne gibi kazanım elde edeceklerini göstermek" dedi.


Valilik binasında yapılan ziyaretin ardından Denizli Lisesi bahçesinde konuşlandırılan TIR gezildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, TIR'ın içinde bulunan tanıtıcı gemi maketleri, bilgi ve gazete kupürleri görevliler tarafından öğrencilere tanıtıldı.


Vali Yavuz Erkmen ile Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek de öğrencilerle birlikte TIR'ı gezdi. TIR hakkında bilgi veren Tuğamiral Levent Erkek, TIR'ın 21 ili gezeceğini söyleyerek, "Bu tanıtım şu an için bir başlangıç. İleriki zamanlarda daha da geliştirilecek. Deniz okullarımızı sadece denize kıyısı olan illerimize değil tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. 21 ilde gerçekleşecek bu etkinliğimiz 6 Ekim'de başladı, 24 Kasım'da son bulacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 16:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?