3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli, Diabet Merkezi'ne kavuştu

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan Denizli Diabet Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Laboratuarı 2. katında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek merkez düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Vali Gazi Şimşek, Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Mithat Ekici ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Törende konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli’de 2 bin 80 kayıt diabet hastası olduğunu belirtti. Hizmete açılan merkez ile vatandaşların diabet hastalığıyla daha kolay bir şekilde mücadele edeceğini belirten Dr. Taş, "Teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir şekilde hızla ilerlemektedir. Türkiye sağlık hizmetlerini başarıyla sürdürmektedir. Son yıllarda diabet hastalıklarında dünyada büyük artışlar gözlenmektedir. Bu artışların önüne geçebilmek için diabet merkezleri sayesinde olacaktır" dedi.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, diabet hastalığının gün geçtikçe dünya nüfus artışından daha hızlı ilerlediğini ifade ederek, "Denizli’de, kayıtlı olan 2 bin 80 kişi diabetli hasta olarak gözüküyor. Ben bu sayıların daha fazla olduğunu biliyorum. Diabet hastalığının önüne geçilmesi için önemli çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu. Diabet hastalarının hastalık hakkında yetersiz bilgiye sahip olduğunun altını çizen Şimşek, "Devlet diabet hastalarına yıllık 7-8 trilyon lira harcıyor. Harcama sebeplerinden birisi de, bu hastaların hastalık hakkında bilgi yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diabet hastalığı hakkında bilgisi olan bir insan ileride bu hastalığı yenebiliyor. Ama vatandaşlar torbalar dolusu ilaçlar aldığı zaman kendini rahat hissediyor. Artık bu alışkanlıkları unutmalıyız. Hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmalıyız" diye konuştu.

Devlet bütçesinin sağlık masrafları yüzünden bittiğini dile getiren Şimşek, "Devlet bütçesi bitti artık. Sağlık giderlerini karşılayamaz duruma geldi. Sağlık ücretleri için alınan yüzde 20’lik paranın artırılması düşünülüyor. Yapılan savurganlıklar karşısında bu tedbirler alınıyor. Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) çöküşü bu savurganlıklar yüzünden oldu" dedi.
Yapılan konuşmalarından Denizli Diabet Merkezi’nin açılışını yapan Vali Şimşek, diabet merkezinde kan şekerini ölçtürdü. Açılışı yapılan Denizli Diabet Merkezi’nde 2 doktor ve 2 hemşire hizmet verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 15:17:07
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 12:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?