2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli, Hint işadamlarını ağırlayacak

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Çin ve Hindistan'ın rakip değil en önemli iki pazar olduğunu söyledi.
Pazar araştırma çalışmalarını sürdüren DTO yönetimi, Afrika ve Güney Kore'nin ardından Hindistanlı iş adamları ile de görüşmelere başlıyor. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir süre önce Hindistan'a gerçekleştirdikleri iş gezisinin ardından 18 sektörde iş yapan 60 Hintli iş adamını Denizli'ye davet ettiklerini belirten Necdet Özer, "Hintli iş adamları Perşembe ve Cuma günü Denizli'ye gelecek. Burada fabrikaları gezecekler ve Denizlili sanayici ve iş adamlarıyla iş bağlantısı konularında görüşecekler" dedi. Globalleşen dünyada pazar araştırmasının çok önemli olduğunu, bu yüzden dünyanın birçok yerinde bu çalışmaları sürdürdüklerini belirten Necdet Özer, şöyle konuştu: "Hindistanlı iş adamları ile Denizlili sanayici ve iş adamlarını bir araya getirerek ikili iş görüşmeleri yapmalarını sağlayacağız. Bu görüşmeler, ortaklık ve işbirliği gibi konuları kapsayabilir. Daralan piyasalarda bu girişimler çok
önemli."


Afrikalı ve Güney Koreli iş adamlarını daha önce Denizli'ye davet ettiklerini, yabancı iş adamlarının buraya yaptıkları gezilerden olumlu sonuç aldıklarını belirten Necdet Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Ama Hindistan çok önemli bir pazar. Biz, Çin ve Hindistan'ı rakip değil, çok iyi pazar olarak görüyoruz. Bu iki ülkenin nüfusu 2.5 milyar. Bu nüfusun yarısına mal satsak 250 milyon eder. Bu da bizim ülke nüfusumuzun 3-4 katı."


Hindistan'dan gelecek 60 firmanın temsilcilerine Denizli'yi tanıma imkanı sağlayacaklarını belirten Özer, AB dışındaki ülkelere yönelik pazar araştırmalarında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını ifade etti. Hindistan'dan gelecek iş adamlarının, tekstil hammaddeleri, tekstil dış giyim ve deri ürünleri, finans sektörü, ambalaj ve plastik, elektrik elektronik, iletişim otomasyon sanayi, inşaat yatırım taahhüt, kargo ve lojistik, kimya, ilaç, medikal, makine sanayi, metal ve hırdavat, mobilya ağaç ve orman ürünleri, mücevherat ithalat ve ihracatı, el işi ve hediyelik ürünler, tarım ve gıda, turizm, toprak, cam ve seramik ürünleri ile otomotiv ve oto yan sanayi sektörlerinden olacağını belirten Necdet Özer, Denizlili iş adamı ve sanayicileri bu görüşmelere davet etti.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Gönül Köprüsü Projesi kapsamında da, Şırnak, Karabük, Gümüşhane ve Elazığ'dan Denizli'ye gelecek 2 bin 700 öğrenci için DTO çeşitli organizasyonlar düzenliyor. DTO, ilk etapta Karabük ve Şırnak'tan gelecek 750 öğrenciyi Cuma günü Karataş Köyü Piknik Alanı'nda piknikte bir araya getirecek.
DTO, yarın Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin Kaldırımcı'nın konuşmacı olarak katılacağı 'Rekabet Kültürü ve İş Dünyası' konulu toplantıya da ev sahipliği yapacak.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?