6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Diyanetçiler'den 'fazla mesai' eylemi

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, din görevlilerinin hafta tatili ve bayram tatili yapmadıklarını ve senelik izinlerini istedikleri zaman kullanamadıklarını belirtti.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Memur-Sen Denizli Temsilciliği’nde yaptığı basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 01.10.2003 tarih ve 760 sayılı yazısı ile din görevlilerinin haftalık tatil haklarını kullanmalarını imkansız hale getirdiğini söyledi.

Haftalık tatil için din görevlilerinin yerlerine adam bulma zorunluluğunun olduğunu ve Cumartesi, Pazar günü tatil yapma haklarının alındığını ifade eden Yıldız, "Yasal bir hak olan tatil hakkı konusunda Kur’an-ı Kerim’de 15’den fazla ayette yer verilmekte, dünyada neler olup bittiğini görmek, araştırmak ve anlamak amacıyla seyahat etmemiz tavsiye edilmektedir. Din görevlileri olarak, ’Biz de insanız ve bizim de tatil hakkımız vardır’ diyoruz ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu genelgeyi geri çekerek haftalık istenilen bir günü tatil yapmayı, bayramlarda görevi aksatmayacak şekilde eş ve dostlarla bayramlaşmayı, yıllık izinleri Ramazan haricinde istenilen bir zaman kullanmaya imkan sağlamasını istiyoruz. Yaptığımız görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine imza kampanyası ile topladığımız 30 bin imza Diyanet İşleri Başkanlığımıza takdim ettik; ama yine de sonuç alamadık. Çünkü idarecilerimizin böyle bir meselesi yok. Onlar diledikleri gibi tatillerini yapma hak ve imkanına sahiptirler. İdarecisi tatilde, görevlisi işte olan tek kurum Diyanet’tir. Sonuç alamazsak başka şekilde hareket edeceğiz" dedi.

Başkan Yıldız, din görevlilerinin tatil yapmaması nedeniyle psikolojik sıkıntı içine girdiğini, din görevlilerinin eş ve çocuklarıyla birlikte psikolojik tedavi gördüğünü ve sağlıklarının bozulduğunu dile getirdi.

DENİZLİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 19:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?