6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Ersun Yanal kimsesiz çocuk ve yaşlıları sevindirdi

Belarus ile oynanan milli maçın ardından Denizli’de kalan Ersun Yanal, memleketinde ziyaretlerini sürdürüyor. Yakınları ve dostlarıyla biraraya gelerek hasret gideren Ersun Yanal, bugün 0-12 Yaş Çocuk Yuvası ve Huzurevi’ni ziyaret etti.

Kendi aracına doldurduğu hediyelerle ilk olarak Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden Yanal, 0-3 yaş çocukların bulunduğu odaya giderek miniklerle yakından ilgilendi. 3 aylık Alican’ı kucağına alan ve dakikalarca seven Ersun Yanal, kendisinden çekinen ve masanın altına saklanan küçük bir kız çocuğunu kucağına almak istedi ancak başaramadı. Daha sonra salonda toplanan kimsesiz çocuklarla biraraya gelen Yanal, 130 çocuğa çeşitli hediyeler ve giyim eşyaları dağıttı. Alkışlar ve tezahüratlarla karşılanan Yanal’dan hediye alan çocuklar oyuncaklarıyla oynarken, Yanal’ın duygulu anlar yaşadığı dikkat çekti.


Kimsesiz çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Yanal, daha sonra arkadaşı Köksal Ege ile birlikte Denizli Huzurevi’ne gitti. Yaşlıların şark odasında ağırladığı Ersun Yanal, yaşlılarla tek tek ilgilenerek hatırlarını sordu. 77 yaşındaki Ahmet Beller isimli yaşlı, Ersun Yanal için yazdığı şiirde, yabancı teknik direktörlerin başarısızlığından yakındı. Şiirinde Yanal’a övgüler yağdıran Beller, "Türkiye başarıya aç. Sizden Milli Takımı dünya şampiyonu yapmanızı istiyoruz" dedi. Şiiri dinlerken gözleri dolan Yanal, kimsesiz çocuklara sahip çıkmanın görevleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim çocuklarımız. İçlerinde geleceğin sporcuları var. En fazla sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Sık sık onları ziyaret ederek gönüllerini almaya çalışmamız gerekiyor. Hayatın başlangıcı olduğu bir de sonu var. Yaşlılarımızın da ilgiye ihtiyaçları var. Benim için yazılan şiirden çok duygulandım. Türk ulusunun başarıya ne kadar hasret kaldığı ortada. Biz, bizden istenen başarıya ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Yaşlı bir bayanla uzun süre sohbet eden Yanal, daha sonra hediyeleri verdi ve onlarla birlikte çay içti.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?