6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Esnaf ile belediye mahkemelik oldu

Belediyenin bulunduğu işhanındaki dükkanların iç kısımları hafta sonu yapılan bir operasyon ile suntalarla tamamen kapatıldı. Belediye binası altında bulunan yaklaşık 10 dükkanın belediye ile bağı tamamen kesilmiş oldu.

Denizli Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışma ile kimi iş yerlerinin kapı önleri bile kapatılırken, kimi iş yerlerinin de sadece dışa bakan vitrinleri açıkta kaldı. Bu uygulamanın kendilerini işhanından çıkarmak için yapılan bir çalışma olduğunu düşünen esnaf, Denizli Belediyesini mahkemeye verdi. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görevli bir hakim, bir heyetle birlikte işhanında inceleme ve keşif yaptıktan sonra zabıt tuttu. Mahkemenin önümüzdeki günlerde görüleceği bildirildi.

Dükkan sahiplerinden Yücel Okat (54), haber verilmeden biranda dükkanların önünün kesildiğini ileri sürdü. Okat, "Belediyenin altında bulunan pasaj içersindeki dükkanlar için Şubat ayı içersinde kira sözleşmesi imzaladık. Bu sözleşmeler imzalanırken buraların kapatılacağı bize bildirilmedi ve sözleşmede böyle bir madde yer almadı. Cumartesi ve Pazar akşamı belediye, bir gece operasyonu ile her tarafı kapattı. Biz de hakkımızı aramak için mahkemeye başvurduk" dedi.

İşyeri sahiplerinden 6’sının avukatlığını yapan Ali Kavak, olayın mahkemeye iletildiğini savunarak konuyla ilgili beyanat vermekten kaçındı.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 23:07:58
Güncelleme :12 Ağustos 2004 Perşembe 09:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?