7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli: Memur izne çıktı kütüphane kapandı...

Denizli Uçancıbaşı Halk Kütüphanesi, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’nün mevzuatı gereği görevli memurunun tatile çıkması sebebiyle kapatıldı. Kütüphanenin kapısına asılan "Görevli izinli olduğundan kütüphane 19 Temmuz 16 Ağustos 2004 tarihleri arasında kapalıdır" şeklindeki yazıyı gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Kütüphaneye kitap okuma isteğiyle gelen Tuğba Akyol, "Okulumdan bu yıl mezun oldum. Üniversite sınav sonuçlarını beklediğim için şu anda herhangi bir işimle uğraşmıyorum. Boş vakitlerimi değerlendirmek için kütüphaneye geldim ancak kapalı olduğunu gördüm. Şimdi çok sevdiğim kitapları okumadan buradan ayrılmak zorunda kaldım. Yetkililerin buna çare bulması gerekiyor" dedi.

Bilgileri olmadan kütüphane kapatılmasına tepki gösteren Denizli Valisi Gazi Şimşek ise "Bir hizmet kurumunun kapalı olması diye bir şey olamaz. Nasıl bir resmi daire kapatılmıyorsa kütüphane de yaz aylarında kapalı tutulamaz. Eğer memur izne çıktıysa yerine başka birinin görevlendirilmesi gerekir. Hemen geçici bir görevli memur bulunacak ve kütüphane tekrar hizmete açılacak. Bilgimiz olmadan kütüphaneyi kapatanlar hakkında soruşturma başlatıyoruz" diye konuştu.

Kütüphane yetkilileri ise Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’nün mevzuatı gereği kütüphanelerde okuyucu yoğunluğunun az olduğu zaman dilimlerinde memurların izin yaptığını kaydetti.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 11:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?