6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Pamukkale'de görev yapan rehberler dertli

Pamukkaleli turizm rehberleri, sıkıntılarını dile getirerek, Pamukkale’ye gereken önemin verilmesi gerektiğini söylediler. Pamukkale’nin yeşillendirilmesi gerektiğini ifade eden rehberler, "Pamukkale’de yıkılmış çok sayıda otel bulunuyor. Bunların yıkıldıktan sonra temizlenmesi ve bölgenin yeşillendirilmesi gerekiyor. Pamukkale çevresinde yeni açılan tesislerde sondaj çalışmaları da yapılmamalı. Çünkü sondaj çalışmaları suyun kaybolmasına neden olabilir. Pamukkale’yi korumak için personel sayısı ise yetersiz ve turistlerin daha rahat gezebilmesi için üzerinden yazıları silinmiş levhalar yenilenmeli" dediler.


Pamukkale’ye gelen turistlerin genellikle termal havuzu görmeye geldiklerini kaydeden rehberler, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Pamukkale’de yaşanan en büyük sıkıntının ulaşım olduğunu dile getirdiler. Pamukkale’ye uluslararası bir havaalanı yapıldığı takdirde pamuktan elde edilen gelirin yüz katının turizmden elde edilebileceğini söyleyen rehberler, "Buraya uluslararası havaalanı yapılırsa, hem turistler yol sıkıntısı çekmeyecek hem de daha fazla turist gelerek, daha fazla para bırakacak. Bu şekilde pamuktan elde edilen gelirin kat kat fazlası elde edilecek. Bu bakımdan yetkililerin bir an önce kolları sıvaması gerekiyor" diye konuştular.

Turistlerin Pamukkale’ye hayran kaldığını da ifade eden rehberler, "Özellikle Rusya’dan gelen turistler buraya hayran kalıyor. Pamukkale’deki termal havuzun faydalarını duyan ve bilen turistler muhakkak geliyor. Son yıllarda Pamukkale’ye Rusya, Bulgaristan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelerden çok sayıda turist gelmekte" şeklinde konuştular.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:08:25
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?