6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Uluslararası gençlik kapmı tarihi kazılara katılıyor

Ankara Denizliler Derneği Gençlik Platformu Başkanı Raşit Şimşek, Yunanistan’dan Foteini Sidirourgou, Polonya’dan Marta Wisniewska ve Litvanya’dan Saulius Paurazas ile birlikte bugün Denizli Belediyesi’nde basın toplantısı düzenleyerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ankara Denizliler Derneği Gençlik Platformu tarafından 23-31 Ağustos tarihleri arasında antik Laodekia kentinde, "Tarihin Derinliklerine Genç Adımlar" isimli gençlik projesini gerçekleştireceklerini belirten Raşit Şimşek, "Yunanistan, Litvanya, Polonya ve Türkiye’den toplam 50 genç, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celal Şimşek sorumluluğunda kazıya katılacak ve Denizli ve çevresindeki antik yerleşim merkezlerinde incelemelerde bulunacaktır" dedi.


Kültürler arası iletişim, tarihi ve kültürel mirası koruma, gençlerin toplumsal konulara karşı daha duyarlı olmasının amaçlandığı projenin, Devlet Planlama Teşkilatı, Ulusal Ajans, Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları tarafından onaylandığını belirten Şimşek, "Kazı çalışmaları dışında projede müzik, fotoğraf ve dans atölyeleri de yer alıyor" diye konuştu.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 10:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Oğuz Yılmaz IP: 193.140.147.xxx Tarih : 25.09.2004 17:05:33
Projemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Ankara Denizlililer Derneği Gençlik Platformu adına teşekkür ederiz.