7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli: Vali'den irtica açıklaması

Denizli Valisi Gazi Şimşek, 17 Şubat 2004 tarihinde "kişiye özel" olarak, 11. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hamit Tekkanat tarafından gönderilen "yurdun bazı yerlerinde sarıklı ve cüppeli erkeklerle, çarşaflı kadınların hiçbir müdahale görmeksizin serbestçe dolaştıklarının belirtilmesi ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi" ile ilgili yazı konusunda açıklamalarda bulundu.

Ege Ordu Komutanlığı tarafından 11. Piyade Tugay Komutanlığı’na gönderilen yazının Denizli Valiliği’ne geldiğini doğrulayan Vali Gazi Şimşek, bu tür yazıların kurumlar arasında özellikle Cumhuriyet devrimlerinin korunması konusunda hassasiyetleri belirten rutin yazılardan biri olduğunu kaydetti.

Basına sızan yazının valiliğe gelen yazı olmadığını vurgulayan Vali Şimşek, "Biz bu konular üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Cumhuriyetin temel niteliklerini koruyan yasalar ve Cumhuriyet devrimlerinin korunması, yaşatılması ve hayata geçirilmesi konusunda valiliğimizin hassasiyeti bilinmektedir" dedi.

Gelen yazı öncesi ve sonrasında aynı hassasiyetin gösterildiğini kaydeden Vali Şimşek, "Bizi üzen haberde verilen görüntülerdir. Bu tür görüntüler Denizli’de yoktur. Denizli çağdaş insanların yaşadığı bir ildir. Bu görüntüler beni olduğu kadar Denizli halkını da üzmüştür" diye konuştu.

Bu tür görüntülerin olması halinde herkesin, bütün kurumların bu konuda hassas davranması gerektiğini belirten Vali Şimşek, "Sadece Cumhuriyet Savcılığı ve Valiliğin değil, herkesin ortak sorumluluk içerisinde bu tür hadiseleri ihbar etme zorunluluğu vardır. Cumhuriyete herkes sahip çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yurdun emniyet ve asayişinin valilik ve garnizon komutanlıkları arasında yürütüldüğünü, bu yazının da normal bir yazışma olduğunu dile getiren Şimşek, "Ülkedeki bölücü ve irticai faaliyetlerle ilgili rutin toplantılar yapılmakta ve bu toplantılara Tugay Komutanı da katılmaktadır. Her ay bu konular ele alınmaktadır" dedi.

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon’un 25 Şubat tarihinde kendisini ziyaret ettiği sırada bu konunun gündeme gelmediğini belirten Vali Gazi Şimşek, "Bu yazının diğer illere gönderilip, gönderilmediğini bilmiyorum, ancak gönderilmiş olabilir. Gelen yazıda Denizli diye bir ifade bulunmamaktadır. Kurumlar kendi aralarındaki yazışmalara sahip çıkmak zorundadır" diye konuştu.

DENİZLİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2004 Cuma 20:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?