6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Yörük Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı...

Denizli YÖRTÜRK Vakfı İlbeyi ve Başkanı Ali Akça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Denizli YÖRTÜRK Vakfı 4.Yayla Şöleni, 8 Ağustos 2004 Pazar günü Kefe yaylasında yapılacaktır.

Şölen saat 11.00’de başlayıp 20.00’de sona erecektir. Şölende 24 Oğuz boyunu temsilen 24 kıl çadır kurularak, kültürümüz sergilenecektir. Şölen günü Kefe yaylasına ulaşım belediye otobüsleri ile ücretsiz sağlanacaktır. Şölende Turgutlu Tarihi Mehter Takımı, Grup Laçin ve Songül Karlı konser verecek" dedi.

Vakfın 1996 yılında Ankara’da kurulduğunu belirten Akça, vakfın amacının devlet millet bütünleşmesini sağlayacak çalışmalar yapmak, unutulmaya yüz tutmuş kültürel varlıkları canlandırmak, görsel ve yazılı hale getirip milletin istifadesine sunarak, gelenek ve görenekleri yaşatmak olduğunu söyledi.

 Akça ayrıca, bu yıl PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Denizli YÖRTÜRK Başkan Yardımcısı olan Dr. Turgut Tok’un Denizli bölgesindeki Oğuzlar isimli soy kütüğü çalışmasının tamamlandığını söyledi.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 11:21:02
Güncelleme :4 Ağustos 2004 Çarşamba 11:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?