6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli: Yüzme bilmeyen iki genç baraj gölünde boğuldu...

Olay, Gökpınar Baraj Gölü'nde meydana geldi. Afyon'un Sandıklı İlçesi'nden Denizli'deki akrabaları Ahmet-Ümmühan Şengül'ü ziyarete gelen İmdat-Ümmühan Yavuz çiftinin çocukları Ali Yavuz, akrabalarının çocukları Tahir Şengül ve Ramazan Yavuz ile Gökpınar Baraji'na gezmeye gitti.

Serinlemek için baraj gölüne giren Ali Yavuz yüzme bilmediği için boğulma tehlikesi geçirdi. Olayı fark eden Tahir Şengül ve Ramazan Yavuz ise Ali Yavuz'u kurtarmak için baraj gölüne girdi.

 Ali Yavuz ile Tahir Şengül'ün kaybolduğunu gören Ramazan Yavuz boğulacağını anlayınca sudan dışarı çıktı. Ramazan Yavuz, arkadaşlarının boğulduğunu ailelerine haber verince aileleri olay yerine gelerek sinir krizleri geçirdi.

Jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Servisi ekipleri sinir krizleri geçiren ailelere ilk müdahaleleri yaptı. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği ile Valiliğin ortaklaşa kurdukları "Su Altı Can Kurtarma ve İlk Yardım" ekibine bağlı 6 dalgıç, olay yerine geldi. Ekipten Dr. Vedat Altın, Levent Düzen ve Ercan Özdemir su altı elbiselerini giyerek baraj gölünde 1 saate yakın bir arama yaptı. Dr. Vedat Altın, 7 metre derinlikte bulduğu gençlerin cesetlerini dışarı çıkardı.


Su altı Can Kurtarma İlk Yardım İl Temsilcisi PAÜ Öğretim Üyesi Levent Düzen, "Bu yaz gününde ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklar suya girmek isterler. Baraj gölü etrafına gelen aileler çocuklarına sahip çıksın. Bu barajda şu ana kadar 15'e yakın boğulma oldu. Denizli'de yüzme havuzları açılsın, çocuklar yüzmeyi öğrensinler" dedi. Öte yandan cesetler otopsi için morga kaldırılırken, savcılık çok yönlü soruşturma başlattı.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 11:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?