6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli 43 dereceyi görecek

Denizli'de bu hafta sonu ve gelecek hafta başında son yılların en sıcak günlerinin yaşanacağı belirtildi.

Soğuk ve yağışlı bir kış geçiren Denizli, son yılların en sıcak günlerini bu hafta sonu ve gelecek hafta başında yaşayacak. Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurdun halen Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisi altında olduğu belirtilerek, bütün bölgelerde havanın genelde az bulutlu ve açık geçtiği, hava sıcaklığının yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 2 - 5 derece üzerinde seyrettiği belirtildi. Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre, hafta sonunda yurdun Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisine girmesi ve hava sıcaklığının tüm yurtta artmaya devam etmesinin beklendiği belirtilirken, hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 - 5, iç ve batı bölgelerde ise 5 - 9 derece üzerinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

PAZARTESİ GÜNÜ 43 DERECE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz Birimi tarafından hazırlanan hava raporuna göre, Denizli'de yarın hava sıcaklığının gündüz 38, gece 26 derece olması beklenirken, Cumartesi günü gündüz sıcaklık 40 dereceyi, gece de 28 dereceyi bulacak. Pazar günü ise hava sıcaklığı 2 derece daha artarak gündüz 42 dereceye ulaşacak. Bir haftalık değerlendirmede en sıcak günün Pazartesi günü olması bekleniyor. Pazartesi günü termometrelerin 43 dereceyi göstermesi beklenirken, Salı günü sıcaklık 40 derece olacak.

ORMAN YANGIN RİSKİ FAZLA

Yüksek hava sıcaklığı ve düşük nem oranları sebebiyle yangın çıkma riskinin de artacağı belirtildi. Yetkililer, vatandaşların yol kenarlarına yanan sigara izmariti ve yanıcı madde atmaması, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Hafta sonunda yurt genelinde beklenen yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10: 00-16: 00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.  

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2012 Perşembe 17:10:00
Güncelleme :15 Temmuz 2012 Pazar 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?