3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli Ata’nın gelişini kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 78. yıldönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 78. yıldönümü nedeniyle Denizli Valiliği önünde yapılan törene Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ali Çardakçı, sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı

Tören, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş ve diğer protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Törende konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere her yıl biraz daha yaklaşıldığını ve onun gösterdiği hedeflerden başka bir hedef tanımadıklarını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, Atatürk'ün yok olma noktasına gelmiş bir milleti tek ve bütün halde şerefli bir yere getirdiğini belirterek, "Atatürk iyi bir asker ve devlet adamı. Atatürk'ü her vesile ile her zaman yanımızda hissediyoruz" dedi. Dünyada pek çok liderin tarih sahnesine çıktığını ancak isimlerinin zamanla silindiğini belirten Vali Erkmen, ismi silinmeyen tek liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler okundu. Şiirlerin
okunmasının ardından geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeler verildi.

Törenden sonra Atatürk ve Etnografya Müzesini ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyeleri burada Atatürk'ün Denizli'de kaldığı süre içerisinde zamanını geçirdiği odaları gezdi. Müzenin şeref defterini imzalayan Vali Erkmen, müzenin ücretsiz olduğunu ve vatandaşların buraya gelerek Ulu Önder'in kaldığı müzeyi gezebileceklerini söyledi. Vali Yavuz Erkmen, Atatürk'ün Denizli'ye gelişi ile ilgili bilgi, belge, eşya ve fotoğraf bulunan vatandaşlardan da bu tür belgeleri valiliğe ve belediyeye ulaştırmalarını istedi. Erkmen, bu tür belgelerin müzelerin haricinde tam olarak saklanamadığını ve zamanla kaybolduğunu söyledi.

4 Şubat 1931 de Denizli'yi ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, geldiğinde eski belediye binası önünde halkla bir araya gelmiş ve burada vatandaşlarla sohbet etmişti. Atatürk 4 Şubat gecesini bugünkü Atatürk ve Etnografya Müzesi olarak kullanılan binada geçirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?