2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli Ata'nın gelişini kutluyor

ATATÜRK'ÜN DENİZLİ'YE GELİŞİNİN 79.YILI KUTLANIYOR

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 79.yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 79.yıldönümü dolayısıyla ilk tören bu sabah Denizli Valiliği önünde yapıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali Çardakçı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sivil ve askeri erkan ile öğrencilerin katıdığı törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için şehit olmuş tüm vatan evlatlarını minnet ve saygı ile andığını belirterek, "Ege'de düşman ayağını Denizli'ye bastırmayan Denizlililer ayrı bir gurur vesilesi olmuştur. Atatürk'ün, Denizli'ye geldiği gün, 'Denizli büyükçe bir köy' dediği rivayet edilir. Zaten o dönemde öyleydik. Ama bugün Türkiye'nin parlayan bir yıldızı olmak ona sunulacak en güzel hediyedir” dedi. Denizli’nin eğitimde ilk 5'e giren, sanayi ve teknolojide ilk 10'a girmeyi başarmış bir kent haline geldiğini belirten Zeybekçi, “1980'li yıllarda Türkiye ihracatını bugün tek başına yapan bir şehir konumuna gelmiştir. Atatürk'ü sevmek onun gösterdiği hedefte ilerlemektir" diye konuştu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği birlik ve beraberliğin getirdiği güçle bugün dünyada iddialı hale gelen Türkiye'nin, Cumhuriyetin 100’üncü yılında küresel bir güç durumuna geleceğini belirterek, "79 yıl önce Atatürk'ü coşkuyla karşılayan Denizli, bugün ve bundan sonra da onun izinden gidecektir" dedi. Vali Erkmen ayrıca, Atatürk'ün Denizli'ye geldiği gün ile ilgili fotoğraf ve belgesi olanların bunları teslim etmesini ve Etnografya Müzesi ve Atatürk Evi'nde sergilenmesine katkıda bulunmalarını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu. Törende Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlere de protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeleri verildi. Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 79’uncu yıldönümü dolayısıyla, Atatürk Etnografya Müzesi gezilirken, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda da 'Atatürk ve Ege Gezisi' konulu konferans verildi.

ATATÜRK'ÜN DENİZLİ'YE GELİŞİNİN 79.YILI KUTLANIYOR
ATATÜRK'ÜN DENİZLİ'YE GELİŞİNİN 79.YILI KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:01:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?