7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli Belediyesi'nden eğitime destek

Denizli Belediyesi, ilköğretim okullarının 1.ve 8. sınıfları arasında eğitim gören öğrencilerin okul dışı boş zamanlarını öğretmenler gözetiminde değerlendirip eğitimlerine katkıda bulunmak için başlattığı bilgi evleri ve kurs merkezlerine bir yenisini daha ekliyor. 

Her yıl ortalama 300 öğrencinin eğitim aldığı Karaman ve Sevindik Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ne Yenişehir Mahallesine kurulacak olan merkezde ekleniyor. 

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 5 Eylül 2007'de inşaatına başlanan Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ni tamamlama aşamasına geldi. 600 metrekare kapalı alanı bulunan merkez 2 kat ve terastan oluşuyor. Yüzde 90 dolayında fiziki gerçekleşme sağlanan Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde, oyun alanı, kütüphane, müzik salonu, bilgisayar odası, idari kısım, derslikler, yemek salonu ve çok amaçlı salonlar yer alıyor. Şubat ayında 2. döneme yetiştirilmesi planlanan merkez 250 bin YTL'ye mal olacak. Tamamlanmasıyla 120 ilköğretim okulu öğrencisi burada boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecek. Öğrenciler ayrıca, bilgisayar ve yabancı dil derslerinin yanında, ödev çözme alışkanlığı, kitap okuma alışkanlığı gibi olumlu alışkanlıklar kazanacak. Öğrenciler, bilgi evleri ve kurs merkezlerinde sağlıklı ve temiz ortamda ödevlerini yaparken kötü alışkanlıklardan uzak durarak zamanlarını en iyi şekilde geçirecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 15:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?