7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli Belediyesi'nden kurban broşürü

Denizli Belediyesi, kurbanlık hayvanlarla ilgili bir broşür hazırlayarak vatandaşlara dağıttı. 

Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan ve dağıtımı yapılan broşürde, hangi hayvanların kurban edileceğinden ne zaman kesileceğine, alırken nelere dikkat edileceğinden atıklarına kadar merak edilen konulara yer verildi. 

Hazırlanan broşürler, Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı ve kentin farklı yerlerinde vatandaşlara dağıtıldı. Broşürlerde, hangi hayvanların kurban edilebileceği, kurban kesimi, kurban keserken dikkat edilecek hususların yanı sıra, tüketilmeyen, deri, kemik, kıllar, kan, boynuz, tırnak, kulak, soluk borusu gibi uzuvların uygunsuz şekilde çevreye atılmaması istendi. 

Bu arada Denizli Belediyesi, bayramda vatandaşların huzur içinde bayramı geçirmesi için bir dizi önlemler aldı. Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların bayram tatili süresince mağdur olmaması amacıyla nöbetçi birimler oluşturulduğu ve bu birimlerin 24 saat süreyle vatandaşlara hizmet vereceği kaydedildi. 

Denizlili vatandaşların, bayram süresince, her türlü problemleri için Alo 153'ü arayabilecekleri, bunun yanı sıra, Alo 188 Cenaze, Alo 110 itfaiye ile alo 185 su arızayı arayabilecekleri, şikayet ve taleplerin anında karşılanacağı belirtildi. Denizli'de kurban bayramında küçükbaş hayvanların kesim yeri, Ulu Camii yakınındaki Eski Hal, Yenişehir Camii Yanı, Kuşpınar Mahallesi Denizli Erkek Yurdu (Stadyum Yanı), Bahçelievler Bölge Yatılı Kuran Kursu ile Sevindik, İncilipınar ve Karaman mahallelerindeki pazar yerleri, büyükbaş hayvanların kesim yeri de, Başkarcı Beldesi Belediye Mezbahası, Korucuk Beldesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Beldesi Saycan Mezbahası olarak belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?