2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli Belediyesi'nin bütçesi açıklandı

Denizli İl Genel Meclisi 2009 yılı bütçesi 65 Milyon YTL olarak kabul edildi.
2009 yılı bütçe görüşmelerini tamamlayan Denizli İl Genel Meclis üyeleri, geleneksel hale getirilen yemekte bir araya geldi.

Saraçoğlu Kasrı'nda düzenlenen yemeğe Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve meclis üyeleri katıldı. Etkinlik öncesi düzenlenen slayt gösterisi ile İl Genel Meclisi'nin yaptığı yatırımlar tanıtıldı. Slayt gösterisinden sonra konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Gerek eğitim, gerek sağlık, gerek tarım, gerekse hayvancılık ve genellikle Ankara'daki çalışmalarımızla İl Genel Meclisi'nin neler yapabileceğini vatandaşlarımıza gösterdik. Denizli'nin her noktasında yatırım kararları aldık. Eğitim, yol yapım çalışmaları ve Denizli'nin elektronik ortamda tanıtılması için gerekli olan güvenlik sistemi projelerinde il özel idaresinin aldığı kararlar gözleniyor. Göreve geldiğimiz 2004 yılındaki bütçemiz 19 milyon 500 bin YTL, bu bütçede yatırımlara ayrılan rakam ise 5 milyon YTL idi. Bugün karara bağladığımız bütçemiz ise 65 milyon YTL. Bu bütçemizi bugünkü toplantımızda kabul ettik. Bizim dönemimizde Denizli'ye yapılan 180 milyon YTL'lik yatırım bütçesi var" dedi. Vali Yavuz Erkmen ise konuşmasında, meclisin yoğun bir dönemi daha geride bıraktığını ve son yapılan toplantıda da 2009 yılı bütçesinin görüşüldüğünü ifade etti. Yeni bütçenin hayırlı olmasını temennisinde bulunan Vali Erkmen, "Yoğun bir mesainin sonrasında 2009 yılı bütçesi kabul edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özel idaremiz ve ilimiz için hayırlı olsun. Özel idaremiz ilimizi ilgilendiren çok konularda önemli başarılara imza attı.

Demokrasinin gereği herkesin değişik düşüncede olmasıdır. Sonuçta hangi düşüncede olursa olsun Denizli ve ülke için her şey yapılıyor. Dolayısıyla yapılan her icraat sevinçle karşılanıyor"diye konuştu. Denizli İl Özel İdaresi'nin diğer illere bakıldığında çok daha iyi bir durumda olduğunu söyleyen Vali Erkmen, "Bunun en son örneğini geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği toplantıda genel tablo önümüze konulduğunda, Türkiye'de ilk 10'un içinde olduğunu gördük. Pek çok konuda sorunları aşmış bir özel idaremiz var. Önümüzdeki dönemlerde de başarılı çalışmalara imza atılacağına inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından meclisde bir yıl boyunca başarılı çalışmalar yapan personele Vali Yavuz Erkmen tarafından plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 16:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?