2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli-BJK maçına 850 polis

Turkcell Süper Ligi'nin son haftasında Denizli'de oynanacak olan Denizlispor-Beşiktaş maçında alınacak güvenlik önlemleri, İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda görüşüldü.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Cengiz Yılmaz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Denizlispor yetkilileri ile ilgili kurum yetkilileri katıldı. Vali Yavuz Erkmen, toplantıda Denizlispor taraftarlarının ve Denizlili vatandaşların sağduyulu ve centilmen olduğunu, bu nedenle haftasonu yapılacak olan Denizlispor-Beşiktaş maçında bu centilmenliğin hakim olacağını belirterek, her iki takıma başarılar diledi. Alınacak güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantıda bazı önemli kararlar alındı.

Medya kuruluşlarında maçın canlı yayınlanacak olması nedeniyle Denizli Atatürk Stadı otoparkına protokol araçları ve canlı yayın araçları ile resmi görevli araçlarının haricinde araç alınmaması kararlaştırıldı. Maçın oynanacağı 30 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00 itibari ile Kiremitçi Kavşağı ile Tiyatro Yolu Emek Kavşağı arasındaki yol araç trafiğine kapatılacak. Bu konuda vatandaşların mağdur olmamaları için uyarılarda bulunularak maçı izlemek için stadyuma gelecek olan vatandaşların önceden tedbirlerini almaları istendi. Toplantıda ayrıca bileti olmayan vatandaşların da kesinlikle stadın içine alınmayacağı belirtildi.

Misafir takım taraftarları da, il merkezi girişinde güvenlik kontrolünden geçtikten sonra polis nezaretinde tarihi bölgelerde maç saatine kadar misafir edilecek. Denizlispor-Beşiktaş maçında 250 özel güvenlik ekibi ile 850 polis olmak üzere toplam bin 100 güvenlik görevlisinin görev yapacağı belirtildi. Ayrıca, maç öncesi tüm seyircilerin stat kapılarında ve arama noktalarında aranarak spor alanlarında bulundurulması ve satılması yasak olan her türlü silah, kesici ve delici alet, sis bombası, ses bombası veya maytap gibi patlayıcı, parlayıcı, yanıcı, yakıcı maddeler ile taş-metal gibi fırlatılabilecek veya yaralayıcı nitelikte sert cisim veya tehlike arz edebilecek veya müsabaka düzenini bozabilecek diğer maddelerle alkollü içecekler veya çevreyi kirletebilecek nitelikte konfeti veya benzeri cisimlerle gelen taraftarların kesinlikle stada alınmayağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:41:39
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?