7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli' de kekik işletme ve kekik yağı disitilasyon tesisi açıldı.

Kekik İşletme ve Kekik Yağı Disitilasyon Tesisi’nin açılış törenine Denizli Valisi Gazi Şimşek, Vali Yardımcısı Kemal Yurtnaç, Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, Tarım Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman Şimşek, Tarım Bakanlığı Daire Başkanları Ahmet Savaş İntişah, Kadir Erçelik, Mustafa Darçın, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksektepe, Haşim Oral, Mustafa Gazalcı, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Gözler Belediye ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya, Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, CHP merkez İlçe Başkanı Hakan Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

Vali Gazi Şimşek açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Biz tarımda katma değeri ortaya çıkardığımızda çiftçimizin hak ettiği gelire kavuşacağını söylüyoruz. Kekiğin tıbbi malzeme olarak algılanmasını istiyoruz. İl Özel İdaresi olarak alternatif ürünler öneriyoruz; tütünün yerine kekik. Çok küçük bütçelerle küçük işletmeler yapıyoruz. Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu temelini atıp rahatsızlandı, açması bize nasip oldu. Denizli’de tarıma verdiğimiz katkı bu sene 3.5 trilyonu geçecek" dedi.

Tarım Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman Şimşek ise yaptığı konuşmada, "Yılda 30 adet proje uygularken, 300 adet uygulamaya başladık. Denizli’de başlatılan 3 proje için 3 trilyon lira gönderdik, 2 trilyon da genel yatırımlar için ayırdık. Elma paketleme, işletme sermayesi olarak ve diğer yatırımlar için 200 trilyona yakın Denizli’ye para ayırdık" diye konuştu.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 15:21:25
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?