2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli doğal afetlere hazırlıklı

Denizli'de doğal afetler için kurulan Kriz Merkezi basına tanıtıldı.


Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, aralıklarla toplantı düzenlediğini, ancak bu durumun olağanüstü bir hal olarak düşünülmemesini gerektiğini söyledi.


Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde ana merkez olarak kurulan Kriz Merkezi, son zamanlarda artan hafif şiddetteki depremlerin sonrasında basına tanıtıldı. Toplantıya, Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör ve kriz merkezinde görevli kurum temsilcileri katıldı.


Merkez hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Yavuz Erkmen, merkezde görevli herkesin yapılacak çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi. Kimsenin herhangi bir doğal afeti arzu etmediğini ancak hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Vali Erkmen, "Kriz Merkezi olarak yaptığımız bu toplantılar, olası doğal afetlerde sağlıklı kararlar almamız içindir. Burada toplanmamız olması muhtemel herhangi bir durum karşısında, hareket kabiliyetimiz olsun, kimse şaşırmasın, gruplar arasında haberleşme sağlıklı olsun diye yaptığımız toplantıdır.

Son günlerde meydana gelen depremlerin Akköy ve Honaz İlçelerinde yoğunlaştığını görüyoruz. Meydana gelen depremlerin 54 tanesi 3.0 ve 4.0 şiddeti arasında. Kriz Merkezi olarak toplandığımızda ana yürütme komitesi, bunlara bağlı olarak da, Acil yardım hizmet grupları var. Bunlar Haberleşme Hizmet Grubu, Ulaşım hizmetleri Grubu, Kurtarma ve Yıkıntıları Kaldırma Hizmet Grubu, İlkyardım ve Sağlık Hizmetleri Grubu, Ön Hasar ve Geçici İskan Hizmet Grubu, Güvenlik Hizmetleri Grubu, Satın Alma, Kiralama El koyma, Dağıtım Hizmet Grubu, Tarım Hizmet Grubu, Elektrik, Su, Kanalizasyon Hizmet Grubu ve Kızılay ile herhangi bir sorun olduğu takdirde halka hizmet en hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırılacaktır" dedi.


İl Sivil Savunma Müdürü Bekir Yılmaz da, olası doğal afet durumunda ekipmanlarıyla hazır olduklarını söyledi. Bu tür durumlarda yapılması geren durumlar hakkında bilgiler veren Yılmaz, özellikle muhtarlarla irtibat halinde olduklarını söyledi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör yardımcısı Prof. Halil Kumsar ise, Denizli'de son günlerde meydana gelen hafif şiddetteki depremler hakkında bilgi verdi. Bundan sonra büyük deprem beklenip beklenemeyeceği şeklinde bir yorum yapılamayacağını söyleyen Prof. Dr. Kumsar, önceki zamanlarda Denizli'de büyük depremlerin meydana geldiğini bundan sonraki günlerde de yaşanabileceğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?