8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Denizli DYP'de, Kandoğan istifası

DENİZLİ'de, DYP İl Başkan Yardımcıları İrfan Duatepe, Metin Karakurt ve Menderes Mutçalı, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na katıldığı için partiden ihracını protesto ederek görevlerinden ve partiden istifa etti.

Ortak bir yazılı açıklama yapan DYP Denizli İl Başkan Yardımcıları İrfan Duatepe, Metin Karakurt ve Menderes Mutçalı, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TBMM Genel Kurulu'na katılarak demokrasiye bağlılığını gösterdiğini belirtti. Açıklama şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı aday tespiti ve açıklanmasında kerameti kendinden menkul tavırlarıyla AKP'nin tutumunu tasvip etmemiz mümkün değildir, ancak demokrasilerde ülke meselelerinin çözüm yeri meclistir. 3.5 yıldır DYP milletvekili olarak mecliste demokrasi mücadelesi veren, adeta tek başına muhalefet yapan, partiye hızlı bir ivme kazandıran Ümmet Kandoğan'ın ilkelerinden, demokrasiden ve ülke çıkarlarından taviz vermeyen bu davranışının arkasında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

3 başkan yardımcısı, Kandoğan'ın Genel Kurul'a katılmasından sonra alelacele Disiplin Kurulu'na sevkine tepki gösterdi. Açıklamanın devamında da şöyle denildi:

“Yangından mal kaçırır gibi bürosunun talan edilmesi, altındaki arabaya kadar alınması son derece ucuz ve basit davranışlardır. Halkın beklentilerinden uzak, halkın önüne çıkmamış, kış günlerinde kaloriferli parti odalarında ülke çıkarlarından ziyade parti içindeki konumlarının güçlenmesi ve şahsi emellerine hizmet etmiş ucuz politikacıların ve yöneticilerinin bu kararını protesto ediyoruz. Demokrasinin korunup, gelişmesi konusundaki mücadelenin parti yönetiminde karşılık bulamaması neticesinde parti il teşkilatı ve partimizden istifa ediyoruz. Şunu da belirtelim ki, demokrasi mücadelemiz gerek siyasi, gerekse her platformda son nefese kadar devam edecektir.”



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 13:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?