3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli evinde horozlandı

Turkcell Süper Ligi 2008-2009 futbol sezonunu 38 puanla 15. sırada tamamlayan ve ikili averajla ligde kalan Denizlispor, kendi evindeki başarılı sonuçlarla ligde kalmayı başardı.

Yeni sezona bir önceki sezondan 13 futbolcuyla yollarını ayırarak başlayan ve teknik direktörlüğe uzun yıllar Yeşil-siyahlı formayı giyen Ali Yalçın'ı getiren Denizlispor, alınan başarısız sonuçların ardından teknik heyet değişikliğine giderek Ümit Kayıhan ile anlaştı. 10 hafta takımın başında kalan ancak kötü gidişe dur diyemeyen Ümit Kayıhan ile de yollarını ayırarak, yine Denizlispor'da yıllarca forma giyen Mesut Bakkal'ı göreve getiren Denizlispor, ikinci yarıyla birlikte üst üste başarılı sonuçlara imza attı.

Ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı 9 maçta sadece Konyaspor ile berabere kalarak sadece bir puan alan yeşil-siyahlılar, kendi sahasında gösterdiği performansla ligde kalmayı başardı. Bu sezon deplasmanda oynadığı 17 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Denizlispor sadece 8 puan alabilirken, kendi saha ve seyircisi önündeki 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 30 puan topladı.

Kendi sahasındaki mağlubiyetleri ligi ilk 5 sırada tamamlayan, Beşiktaş, Sivasspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan alan yeşil siyahlılar, diğer takımlara sağladığı üstünlük sebebiyle sezonun son maçına rakiplerine ikili averajda üstünlük sağlamasının rahatlığıyla girdi. Yeşil-siyahlı ekip, kendi sahasında 25 gol atıp, 21 gol yerken, deplasmanda attığı 14 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü. İç saha maçları puan toplamında ligde 8. sırada yer alan Denizlispor, deplasmandaki maçların sonuçlarına göre 17. sırada kendisine yer buldu.

Denizlispor, geçen sezonu 45 puanla 7. sırada tamamlamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 20:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?