3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli geleceğini arıyor

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sanayi, kültür, turizm, şehir planlaması başta olmak üzere kentin gelecek 50-100 yılını planlayacaklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük müzesini de mutlaka burada yapacaklarını belirtti

Mimarlar Odası Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Denizli Geleceğini Arıyor” sempozyumu düzenledi.

Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ile eski belediye başkanlarının da katıldığı programa ilginin az olması konuşmacıların eleştirisine neden oldu.

Belediye Başkanı Zeybekçi, geçmiş yıllarda çılgınlar gibi rant peşinde koşulduğunu, kentin her yerinin imara açılarak beton yığını haline getirildiğini kaydetti, şöyle dedi: “6 antik kentin ortasındayız. Bin yıllık tekstil tecrübemiz var. Zengin traverten mermer yataklarına sahibiz. Denizli dünyanın gözbebeği haline gelmelidir. Türkiye’nin en büyük ve görkemli müzelerinden birini yapacağız. Milyonlarca turisti bu müzeye çekmeliyiz. Düşündüğümüz, hayal ettiğimiz müze tekstil sektörünün toplamından bile daha verimli olacak. Yaşam standartı yüksek, dünya kentini hep birlikte kuracağız.”

 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 09:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?